Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Je hebt de enkel omgeslagen en deze is direct dik geworden. De zwelling blijft aanhouden en je ervaart ook pijn aan de buitenkant van de enkel. Wat is er nu eigenlijk precies aan de hand?
Een kapsel en bandscheur ontstaat als je door de enkel heen bent gegaan, na een misstap zoals bijvoorbeeld bij voetbal of bij volleybal. Dit wordt ook wel een enkelverzwikking genoemd.

Symptomen

Nadat je door de enkel heen bent gegaan ontstaat er meestal zwelling en later ook vaak een kenmerkende blauwe plek aan bijvoorbeeld de buitenkant van de enkel. De kans is groot dat je dan een kapsel en bandscheur hebt opgelopen. De eerste dagen ervaar je vaak veel pijnklachten en gaat het lopen moeilijker. Wat is er nu eigenlijk precies aan de hand? Enkelbanden zijn onderdeel van het kapsel, dus heb je een band gescheurd dan is het kapsel ook aangedaan.

Echo

Is de band volledig gescheurd of niet? Dit moet je weten om te bepalen of je met een brace gaat sporten of niet. Ook bepaalt dit de duur van het herstel. Na een enkelverzwikking kan echter veel meer aan de hand zijn, zoals een beschadiging van de pees, vocht in het enkelgewricht of een breuk(je). Ben je ook door de enkel gegaan en je wilt graag weten wat er precies aan de hand is in de enkel, neem dan contact op met onze specialisten.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?