Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Schouderpijn bovenop de schouder

Mogelijk heb jij bij de arts of specialist te horen gekregen dat je klachten met je AC-gewricht te maken hebben. Maar wat is dit nu eigenlijk?
Het AC gewricht is het gewricht tussen het schouderdak (Acromion) en het sleutelbeen (Clavicula). Eigenlijk zit het bovenop je schouder. Dit gewricht is nogal eens vaker een bron van klachten. In dit gewricht zit een kleine meniscus die pijnklachten kan veroorzaken.
Ook bij artrose van dit gewricht kunnen klachten rondom de schouder ervaren worden. Veel zwaar werk en werk boven schouderhoogte zoals bijvoorbeeld een metselaar, kan op den duur klachten in dit gewricht geven.

Symptomen van AC-klachten

De pijn in dit gewricht wordt meestal ervaren bovenop de schouder. Het bevoelen van dit gewricht is vaak pijnlijk bij klachten. Bovenhandse activiteiten zijn vaak beperkt. Ook kan er zwelling van het gewricht optreden. Dit is niet altijd met het blote oog zichtbaar. Kraken en klikken kan ook ervaren worden bij problemen van dit gewricht.

Echo bij schouderklachten

Met echo kan de buitenrand van het gewricht beoordeeld worden en er kan worden gezien of er bijvoorbeeld sprake is van vocht in het AC gewricht. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil jij ook een echo van de schouder en het AC gewricht? Onze specialisten geven je direct meer duidelijkheid.