Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is voor veel bedrijven een hoge kostenpost. Zo beschrijft het CBS dat bijna een kwart van het ziekteverzuim een relatie heeft met omstandigheden op het werk. (CBS,2015). Langdurig ziekteverzuim is voor ongeveer 35% te wijten aan klachten van het bewegingsapparaat, 36% aan psychische aandoeningen en 29% aan overige lichamelijke aandoeningen (RIVM, 2014). Daarbij verzuimen werknemers met ernstig overgewicht vaker en langduriger dan de werknemers met een gezond gewicht (CBS, 2007).

Wist u dat het verzuim van een zieke werknemer een bedrijf gemiddeld minimaal 250 euro per dag kost? (NN, 2016). De gezondheid van de werknemer op een laagdrempelige manier te bevorderen middels een bijdrage te leveren aan het verminderen van problemen die met voeding, bewegen en emoties samenhangen kan kostenbesparend zijn.

Wij staan voor…

Vanuit een innoverende en vooruitstrevende blik richten wij ons op de preventieve en curatieve zorg middels een actieve aanpak. Wij geloven in werken in je eigen kracht. Op basis van deze visie bundelen onze specialisten hun krachten, waardoor we een efficiënte en doelgerichte aanpak kunnen bieden, zowel intern als extern.
Ons streven is gericht op het verbeteren van gezondheid van werknemers en bedrijven. Dit kan op verschillende gebieden worden aangepakt.

Op werknemersniveau kan er gekeken worden naar arbeid gerelateerde problematieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkplekinstellingen bij bureauwerkzaamheden. Ook kan er gekeken worden op werkgeversniveau, waarbij wij streven naar het verbeteren van de gezondheid binnen het bedrijf. Hierbij analyseren we het bedrijf afhankelijk van de vraagstellingen en zullen wij een advies hierover uitbrengen naar de werkgever.

De krachten van verschillende disciplines worden bij ons gebundeld en resulteren in een mooi aanbod van diensten die helpen de werkomgeving en de werknemers gezond(er) te maken en te houden.

Alles wat wij uitvoeren is maatwerk. Graag kijken wij naar de behoefte per bedrijf en situatie. Wij ontzorgen door op korte termijn het persoonlijke traject op te starten en te begeleiden. Snelle acties zorgen doorgaans voor snelle resultaten. Naast de curatieve zorg, richten wij ons met veel zorg op de preventieve kant. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Neem contact met ons op, zodat wij je graag persoonlijk kunnen informeren over de mogelijkheden. Wij dragen graag bij aan de ‘Gezondste Regio’

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?