Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Als Kr8 zijn we een innovatieve organisatie en altijd op zoek naar hoe we onze zorg voor jou kunnen verbeteren. Vanuit dit oogpunt bieden wij een nieuw zorgproduct voor rugklachten!

BACK TO ACTION

Rugklachten hebben de meeste mensen wel ervaring mee. Echter zijn er veel verschillende aanpakken mogelijk die kunnen helpen. Wij geloven in deze verschillende en dus persoonlijke aanpak.

“Begrijp je pijn”

Acute pijnklachten hebben voornamelijk een beschermende functie, terwijl deze functie bij aanhoudende pijn niet meer zo adequaat is. Wat de reden is voor de pijnprikkel als rugklachten langer aanwezig zijn, is niet helemaal duidelijk. Om toch iets aan deze pijnprikkel te doen, is het belangrijk om de werking hiervan te begrijpen.

Middels enkele bijeenkomsten “Begrijp je pijn” nemen we samen door wat de mogelijkheden zijn. Als jij je pijn beter begrijpt, kunnen wij jou beter helpen en jij voor jezelf ook!

Vergoeding

Belangrijke aspecten zijn een luisterend oor, de juiste specialist bij de juiste klacht en het delen van de ervaringen van anderen. Vaak hebben de meeste mensen met rugklachten dezelfde ervaringen en vragen. Waarom zouden we dit niet bundelen?

Hoe verloopt dit programma?

Je intake en behandeling verloopt zoals iedere andere keer. Jouw fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de meest passende behandelmogelijkheden. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

  • Uitleg van je klachten
  • Oefeningen die je herstel bevorderen
  • Behandelingen zoals manipulaties en mobilisaties

Afhankelijk van je klachten kan het zijn dat er een uitgebreidere benadering van toepassing is. Dit is met name van toepassing als de rugklachten regelmatig terug komen.

Fysieke begeleiding

Indien er langdurig klachten zijn, is er veel veranderd in het lichaam. Denk dan aan bijvoorbeeld aan de spierkracht, coördinatie en stabiliteit. Om dit te beoordelen en behandelen bieden wij binnen onze “back in action” -rugrevalidatie trainingen aan in een groepsvorm. Hierbij worden losse oefeningen gecombineerd met oefeningen uit de Fysiopilates en training op de Egym. Hierdoor maak je kennis wat bij jou past en wat goed voelt voor je klachten. Deze combinatie vormt de ultieme training voor rugklachten.

“Begrijp je pijn”

Rugklachten gaan niet alleen om het fysieke aspect. De klachten hebben vaak veel impact op ons dagelijks leven, waardoor we veel aanpassingen verrichten om zo min mogelijk hinder te ervaren. Deze pijn werkt namelijk anders dan pijn die acuut aanwezig is. Een pijnprikkel die al langere tijd aanwezig is, heeft een andere functie dan acute pijnklachten.

Aanvullende verzekering

Bovenstaand behandelprogramma wordt net zoals andere fysiotherapie vergoedt door je zorgverzekeraar indien je een aanvullende verzekering hebt.

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden al dergelijke zorgprogramma’s. Vraag je fysiotherapeut of jouw zorgverzekeraar hier ook onder valt.

Geen aanvullende verzekering

Heb je geen aanvullende verzekering, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Voor de behandelingen in de kamer gelden onze particuliere tarieven en voor de oefenzaal zijn er verschillende mogelijkheden in abonnementen en strippenkaarten.

Vraag je therapeut om meer informatie of neem contact op met onze dames van het secretariaat.