Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Artrose

Naarmate we ouder worden is er een verhoogde kans dat artrose zich in een gewricht ontwikkeld. Vaak bekend als slijtage. Artrose is de vermindering van kwaliteit van het kraakbeen. Dit hoeft niet bij iedereen klachten te geven.

Klachten bij artrose

Klachten die vaak voorkomen bij artrose zijn pijn en stijfheid in het gewricht, bekend als startstijfheid. Denk hierbij aan het moeizaam opstaan uit een stoel of na het opstaan eerst op gang moeten komen. Ook kan er zwelling en warmte in het gewricht ontstaan.

Wat kun je zelf doen?

Artrose komt het meeste voor in de heup- en het kniegewricht. Klachten in het gewricht kunnen verminderd worden door in beweging te blijven. Het bewegen zorgt ook dat klachten wegblijven of niet verergeren. Denk hierbij aan fietsen en gerichte oefeningen om het opstaan, zitten of het lopen te oefenen. Dit alles gebeurt binnen de pijngrens om het gewricht niet te overbelasten.

Artrosegroepen bij Kr8

Mogelijk is een operatie niet je eigen eerste keus of niet direct het advies van de specialist. Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Hiervoor bieden wij speciale artrose groepen voor de heup en knie. Deze training zal worden gestart met een intake. Door het klachtenbeeld duidelijk vorm te geven in een vraaggesprek, wordt samen met jouw therapeut gewerkt aan de samen opgestelde doelen. Tijdens de trainingen wordt er geoefend aan je persoonlijk opgestelde oefeningen. Ook wordt samen gekeken naar een aantal oefening voor thuis. Tussentijds als op het einde vinden evaluaties plaats om de voortgang te bespreken. Ook na dit traject blijft het advies om actief te blijven om je behaalde doelen te behouden.

Vergoeding bij artrose knie en heup

Vanwege de positieve resultaten vergoeden zorgverzekeraars 12 behandelingen uit een extra pakket. Deze kunnen worden ingezet om een operatie te voorkomen of juist fitter tegemoet te gaan.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@kr8-horst.nl of via 077-3982834.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?