Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Van het ene op het andere moment kreeg Nederland een nieuwe werkplek: de keukentafel. Prima voor een weekje, maar de nadelen beginnen nu duidelijk voelbaar te worden.

Klachten van het thuiswerken

Hoofdpijn, pijn in de nek- en schouderregio, een drukkende pijn in de bilregio of een stijve lage rug. Hoewel een kantoorbaan al een goede werkplek vereist is de thuiswerkplek een nieuwe uitdaging. Vele lijken nog meer uur achter het beeldscherm te zitten dan normaal gesproken, we werken opeens op een laptop in plaats van een computer en de stoel waar we op zitten is opeens niet meer zo lekker zacht als die bureaustoel op het werk. Allemaal dilemma’s die we dagelijks horen.  Maar toch kun je meer doen om deze klachten te voorkomen, kijk ook thuis naar een geschikte werkplek.

Bestaat een goede thuiswerkplek?

We begrijpen dat niet iedereen alle middelen thuis heeft die we gewend zijn op het werk. Maar vaak hebben we toch meer in huis om een betere werkplek in te richten dan we denken. Wat dacht je bijvoorbeeld van je laptop op een stapel boeken met een los toetsenbord? Thuis maken we toch vaak gebruik van een laptop in plaats van een computer. Moeilijk om deze op de juiste hoogte te kunnen instellen. Een los toetsenbord kan je helpen om het scherm toch hoger te zetten. Hiermee voorkom je veel spanning bij de aanhechting van je nekspieren.

Vind je het zelf lastig om de mogelijkheden bij jou thuis te ontdekken? Onze collega’s Bart, Roseliek en Ivanka helpen je graag om je persoonlijk advies te geven.

Werkplekadvies voor het hele team 

Een goede werkplek is maatwerk. Toch zijn er ook tips en adviezen die jij en je collega’s zelf ook kunnen uitvoeren. Wij verzorgen online trainingen, waardoor je team toch weer wat fitter thuis aan het werk kan blijven. Interesse of iets meer weten? Neem contact op met onze arbeidstherapeut Bart.