Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Als jijzelf, jouw partner, ouder of familielid vergeetachtig wordt, kan dat problemen op gaan leveren in jouw dagelijkse activiteiten. Organiseren, plannen van afspraken, het nemen van de bus of trein, het koken, allerlei activiteiten kunnen jou confronteren met het feit dat je geheugen verandert.

Onze ergotherapeut kan je hierbij adviseren en ondersteunen. Zij komt graag bij je thuis en kijkt hoe jij je activiteiten uitvoert. Er wordt gekeken naar mogelijkheden die jouw geheugen kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Met als doel zo lang mogelijk de dingen kunnen blijven doen, maar ook met als doel dat jouw mantelzorger handvatten krijgt hoe hier mee om te gaan en/of te helpen.

Deze methode wordt ook EDOMAH genoemd. Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis.

Hoewel veel zorg gericht is op de persoon met dementie zelf, is aandacht voor de omgeving en mantelzorger ook zeer belangrijk. Vanuit verschillende invalshoeken kunnen wij hierin iets betekenen. Denk hierbij aan Roseliek met alle kennis over dementie of Corine onze psychosomatisch therapeut met aandacht voor balans en ontspanning.

In Horst worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het Alzheimer Café Horst. Op maandag 6 januari hebben onze collega’s Lida en Roseliek hier nog een presentatie mogen verzorgen.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze dementie-therapeut, Roseliek Custers.

https://kr8-horst.nl/behandelingen/ergotherapie/dementie/

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?