Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

LET OP ONDERSTAAND BERICHT IS ALLEMAAL BESCHREVEN VANUIT EEN SITUATIE. BEKIJK JE EIGEN SITUATIE GOED. ER KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND AAN DEZE INFORMATIE

Het is weer het eind van het jaar. Voor de meeste mensen voorbereidingen voor de feestdagen, maar toch speelt er nog iets anders. Het kiezen van je zorgverzekeraar voor 2023!
Voor de één een makkelijke keuze, de ander heeft geen idee waar hij naar moet kijken.
Maar waar zou je naar kunnen kijken?

Verzekeren?

Hoewel verzekeren vaak een inschatting blijft, kun je wel kijken naar de afgelopen jaren of de geplande zorg die al staat te wachten. Hiermee kun je specifieker een zorgverzekeraar kiezen die je nodig hebt en eventueel de meest geschikte aanvullende verzekering. Met name als je vanuit meerdere gebieden zorg nodig hebt of denkt te hebben kan aanvullend verzekeren interessant zijn. Ben je iemand die nooit zorg nodig heeft gehad in de afgelopen jaren en er niets gepland staat of in lijn der verwachting ligt voor 2023, dan kan de keuze om niet aanvullend te verzekeren ook interessant zijn. Let wel op: reserveer een potje voor als er toch enige zorg nodig zou zijn.

Een specifiek voorbeeld is het verhogen van de eigen risico. Dit klinkt aantrekkelijk want je krijgt immers een lagere maandpremie. Bekijk voor jezelf goed wanneer het eigen risico wordt aangesproken en of je dit risico wilt en kunt nemen. Hoewel veel zorg van bijvoorbeeld de fysiotherapeut wordt vergoed door een zorgverzekeraar, zijn er ook situaties waarbij aanspraak wordt gemaakt op je eigen risico.

Vraag altijd je zorgverlener voor meer informatie.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?