Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Fibromyalgie is een complexe aandoening waarbij pijnklachten, vermoeidheid en stijfheid kunnen opspelen. Elke dag kunnen klachten anders zijn en in een andere hevigheid ervaren worden. Dit maakt het erg lastig om aan te geven wat je kan, het verschilt immers per dag.

De ergotherapeut kan met u op verschillende vlakken aan de slag. Als we ons richten op de pijn en stijfheid zou de ergotherapeut oefeningen met u kunnen doen om de mobiliteit in de arm/hand te behouden. Zij kan u ook gericht adviseren hoe u dagelijkse activiteiten op een minder belastende manier kan uitvoeren. Bijvoorbeeld gericht advies over uw werk, huishoudelijke activiteiten of hobby’s. Hierbij kan het ook zijn dat de ergotherapeut u adviseert welke hulpmiddelen voor u kunnen helpen.

We kunnen ook aan de slag met uw vermoeidheid, dit hangt vaak ook samen met de pijn. Daarom zal er vaak een combinatie behandeling plaatsvinden. Pijn is immers erg vermoeiend. Uw ergotherapeut kan gericht aan de slag met uw belastbaarheid en zorgen dat u meer grip krijgt op de vermoeidheid. Niks is vervelender dan overvallen worden door de vermoeidheid en daardoor dingen moeten afzeggen en niet kunnen doen wat u graag wilt.

Wilt u hier meer informatie over, neem gerust contact op:

077 – 398 7783  

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?