Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Een goede nachtrust is iets wat we allemaal graag willen. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend en is het iets wat van veel factoren afhankelijk is. Hoewel mentale factoren zoals stress en spanning hier ook een grote rol bij spelen, is uiteindelijk is de basis een matras en kussen die bij jou als persoon passen.

Waarom een ander kussen, ik slaap toch prima?!

Een ander kussen is niet alleen nodig als je niet goed slaapt. Veel fysieke klachten hebben te maken met hoe we liggen. Gemiddeld slapen we 6-8 uur per nacht. Probeer je hoofd maar eens gedurende die periode je hoofd licht gekanteld te houden (dus bijvoorbeeld rechter oor licht naar rechter schouder), hou jij dit dan vol? Meestal voel je al snel spieren rekken en spanning geven. Toch vinden we het minder raar als we liggen.

Vaak herkennen we het aan ons eigen gedrag. Test het maar eens bij jezelf:

  • Prop jij vaak je kussen in je nek?
  • Vouw jij je kussen vaker dubbel?
  • Ga je het liefst op het puntje liggen omdat het kussen anders veel te hoog is?
  • Lig je überhaupt op een kussen?
  • Sta je in de ochtend op met een stijve nek?

Kun jij één van bovenstaande opmerkingen met “ja” beantwoorden, dan zou een ander kussen je mogelijk veel kunnen brengen. Herken jij jezelf ook nog in symptomen zoals hoofdpijn, regelmatig nek/schouderklachten of bovenrugklachten, dan is de kans groot dat het hoofdkussen eventueel met of zonder combinatie van matras van invloed zal zijn op je klachten.

Wanneer is een goed kussen een goed kussen?

Een goed kussen is een combinatie van de juiste kenmerken in combinatie met je eigen gevoel. Dit laatste maakt het soms wel eens extra lastig. Want iets wat nieuw is, kan niet altijd direct dat lekkere gevoel geven. Vind jij je nieuwe schoenen altijd net zo lekker lopen als die je net voor de nieuwe aankoop aan had?

Veel mensen slapen op een te laag kussen, waardoor de correcte maat niet meteen lekker zal liggen. Even wennen is dan zeker nodig. Een kussen kopen waarbij jij kunt uitproberen of kunt terugsturen is dan zeer waardevol. Een veel voorkomende reactie is dan ook vaak: “Ik heb een hele kast vol kussens die ik al heb geprobeerd.” Het laatste wat je dan wilt is hier nog een kussen aan toevoegen die ook niet werkt!

Kunnen jullie me helpen?

Een kussen kun je niet even uitkiezen door er twee minuten op te liggen. Zoals aangegeven slaapt ieder persoon gemiddeld 6 tot 8 uur per nacht, waardoor de twee minuutjes proberen in de winkel een moeilijke vergelijking zijn. Gelukkig hebben we een mooie samenwerking waarbij met bovenstaande uitdagingen rekening wordt gehouden. Hiervoor volgen we bepaalde stappen:

  • Advies: niet ieder lichaam is het zelfde. Hetzelfde kussen bestellen als een vriendin omdat zij hem prettig vindt is dus geen goede reden om een kussen aan te schaffen. Eerst een kussen aanmeten is dus ons allerbeste advies. Over het algemeen is het zo dat een kussen zo dik is als je schouderbreedte. Echter hoe dik, is mede afhankelijk van je matras waar je op slaapt.
  • Kussen uitproberen:  wij werken samen met een bedrijf waarbij het retourneren van het kussen altijd mogelijk is binnen drie weken. Hierdoor kun jij het kussen eerst uitproberen voor drie weken, alvorens je aan de koop gebonden bent. Of je een kussen nu via ons aankoopt, of via een andere weg: probeer altijd naar deze mogelijkheden te kijken.
  • Slaapadvies bij je thuis: Omdat we geloven dat zowel het kussen als matras, lattenbodem en dergelijke allen van groot belang zijn, is ons advies om ook met je matras rekening te houden bij het uitkiezen van je kussen.

Een geheel nieuw bed en matras gaat vaker om vrij hoge bedragen. Ook zeer begrijpelijk dat dit niet altijd mogelijk is. Een kussen uitproberen die voor jou al veel verlichting geeft, kan dan al een hele goede stap zijn.

Wij helpen je graag met het adviseren omtrent een hoofdkussen of ondersteuning bij het organiseren van een slaapadvies bij jou thuis. Maar om het in de maand nog leuk te maken:

Kussen en matrassenactie in April

Op 2 april is het kussengevecht dag: iets waar mensen dus vaker mee te maken hebben dan enkel op deze dag. Vandaar dat wij de hele maand april 10% korting mogen aanbieden op alle hoofdkussens, eventueel gecombineerd met een gratis bedcheck. Heb jij het idee dat een nieuw matras en een nieuw kussen voor jou de beste stap zijn? Dan krijg je in april het kussen gratis bij de aanschaf van je matras.

Heb je nog wat extra vragen, wil je meer informatie of even kennismaken met zo’n kussen? Neem dan even contact op, dan plannen wij in de maand April een afspraak om samen met een fysiotherapeut naar deze kussens te kijken.

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?