Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Een goede slaaphouding is van belang om goed te slapen en u ook overdag goed te voelen. Slapen is een belangrijke activiteit van uw dag. In uw slaap herstelt u van wat u overdag hebt gedaan. De kwaliteit van slaap is dus erg belangrijk als u klachten ervaart. Zowel fysiek als mentaal herstelt u tijdens uw slaap. Een goede comfortabele en ondersteunde lighouding draagt daar aan bij.
Als ergotherapeuten kunnen wij uw slaaphouding bekijken en advies geven over een matras, hoofdkussen of ondersteunende kussens voor bijvoorbeeld uw rug. Wij kunnen u advies geven wat u nodig hebt voor een ontspannen lighouding. U kunt kussens bij ons proberen die u ondersteunen in uw lighouding. Onze ervaring is dat een groot gedeelte van de mensen die dit proberen, baat hebben bij deze ondersteunende kussens.
Bij welke klachten kunt u ons raadplegen? Rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, heupklachten. En bij klachten die ’s nachts ontstaan. Misschien herkent u zich erin dat u zonder of met minimale rugklachten gaat slapen en dat het ’s morgens erger is geworden. Dat u dan moeilijk uit bed komt en weer een uur nodig hebt om op gang te komen.
Vergeet niet, een derde van uw dag ligt u in bed. Het is dus erg belangrijk hier aandacht voor te hebben en te liggen op een matras wat u goed ondersteunt, met een hoofdkussen wat aansluit en eventueel een ondersteunend kussen om uw klachten te verminderen.
Wij helpen u graag, mocht u hier vragen over hebben.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?