Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Mijn naam is Lotte, een van de gespecialiseerde oncologie- en oedeemtherapeuten bij Kr8. Het werk als oncologie- en oedeemfysiotherapeut is echt mijn passie. Bij de behandeling van deze doelgroep krijg ik vaak te maken met complexe vraagstukken en bestaat de behandeling meestal uit een combinatie van oedeem- en oefentherapie, of één van deze.
De behandeling bestaat meestal uit een langdurig traject, hierdoor raak je nauw betrokken bij de persoon die je behandelt en ontstaat er een mooie “werkrelatie”. Juist dit spreekt mij enorm aan!

Wat kan ik voor jou betekenen?

De medische kankerbehandeling kan grote impact op jouw leven hebben. Deze medische behandeling kan bestaan uit; een operatie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie, doelgerichte therapie, hormoonbehandeling, een stamceltransplantatie.
Je kunt last krijgen van verschillende bijwerkingen zoals littekenweefsel, lymfoedeem, kracht en conditie verlies, vermoeidheid, spanningsklachten, pijn enz.

Als oncologie- & oedeemtherapeut kan ik jou in alle fasen van de ziekte ondersteunen;

  • Tijdens de behandelfase > In deze fase wordt aandacht besteed aan het behouden van een zo optimale fitheid gedurende de medische behandeling.
  • Tijdens de herstelfase > In deze fase ligt het doel bij herwinnen van de verloren vaardigheden.
  • Tijdens de palliatieve fase > In deze fase liggen de doelen bij het behouden van de nog aanwezige vaardigheden.
  • Tijdens de terminale fase > In deze fase is comfort het belangrijkste doel bij steeds verder afnemende vaardigheden.

Ik kijk samen met jou naar je beperkingen in het dagelijks leven. We stellen aan de hand van jouw klachten samen een behandelplan op maat op. Deze behandeling kan bestaan uit;

  • Een gericht oefenprogramma om kracht- en conditie te behouden/herwinnen en vermoeidheid/stijfheid te verminderen.
  • Een behandeling gericht op oedeemklachten en/of beperkingen in beweeglijkheid van gewrichten waarbij gebruik wordt gemaakt van oedeem-, fibrose- en fascietechnieken.
  • Of een combinatie van bovenstaande.

Daarnaast werk ik nauw samen met andere specialisten binnen onze praktijk, zoals; de ergotherapeut, de psychosomatisch fysiotherapeut, de diëtist of de orthomoleculair therapeut. Door de combinatie van therapieën en de korte lijnen die we onderling hebben kunnen we jou zo optimaal mogelijk ondersteunen gedurende jouw proces.

Netwerken

Om mijn kennis zo up to date mogelijk te houden ben ik aangesloten bij het netwerk FyNeOn en ISOZzon.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?