Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Onze fysiotherapeut Lida organiseerde een informatiebijeenkomst speciaal voor patiënten met MS en hun partner en kinderen.

Lida:  Als MS fysiotherapeut ben ik twee keer per jaar aanwezig bij het MS netwerk. September ’23 kwam Sabine van der Elsen in dit netwerk een presentatie geven en liet ons kennis maken met de MS toolkit. Sabine is fysiotherapeut, psycholoog (in opleiding) en ervaringsdeskundige van MS. Hierdoor kan ze zich verplaatsen als zorgverlener en als ervaringsdeskundige in het hebben van MS. Dit sprak mij erg aan, daarom ben ik in gesprek gegaan met de patiënten die ik zag op de praktijk. Er bleek interesse te zijn om een avond te organiseren voor patiënten met MS, en ook om partners/naasten uit te nodigen.

Tijdens deze avond heeft Sabine een presentatie gegeven. Daarna werd er in groepjes geoefend met de MS toolkit. De MS toolkit probeert te simuleren hoe het is om…bijvoorbeeld te lopen met een zwaar gevoel in een been, of om te functioneren met een wazig zicht. Het was bijzonder om te te laten ervaren hierdoor kunnen familieleden zich inleven en verplaatsen in ‘hoe het omgaan met MS’.

We kijken terug op een zinvolle en mooie avond!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?