Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Mijn naam is Lida Cox. Ik werk sinds januari 2018 bij Fysiotherapie Westsingel en werk hier met heel veel plezier. Hierbij maak ik onderdeel uit van een super leuk team waarin iedere therapeut een eigen specialisatie heeft en zich verder kan ontwikkelen. Ik heb een zelf specialisatie waar ik veel energie van krijg met allemaal ingrediënten waardoor ik met heel veel plezier werk! Als geriatriefysiotherapeut houd ik me het grootste deel van de dag bezig met het behandelen van ouderen, en alle mogelijke beperkingen en klachten die daarbij voor kunnen komen.

Sinds kort heb ik me ook verder gespecialiseerd in de ziekte MS. Hiervoor zit ik ook in het regionaal MS netwerk Venlo. MS wordt de ziekte met de duizend gezichten genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat de ziekte op veel verschillende manieren tot uiting kan komen. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt te zoeken naar een passend oefenprogramma waarbij rekening gehouden wordt met alle mogelijke klachten/beperkingen. Heb je vragen, spreek me gerust aan in de praktijk of

neem contact met me op!

MS (Multiple Sclerose)

MS wordt de ziekte met de duizend gezichten genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat de ziekte bij iedereen anders verloopt en iedereen MS anders ervaart. Vaak is aan het uiterlijk niet te zien dat iemand MS heeft. Dat betekent echter niet dat diegene geen klachten heeft. Bij MS kunnen veel verschillende lichaamsfuncties aangedaan zijn. Dit kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven.

Fysiotherapie kan in elk stadium van de ziekte bijdragen aan het optimaliseren van het functioneren. Het doel van de fysiotherapie is vaak tweeledig. Enerzijds is er aandacht voor de klachten en belemmerende factoren voorkomend uit de ziekte MS. Anderzijds wordt er gestreefd naar een goede lichamelijke conditie/kracht, omdat dit in verband wordt gebracht met positieve effecten op de algemene gezondheid. Onze collega Lida richt zich met name op het behandelen en begeleiden bij MS. Ze vind het een uitdaging om ondanks mogelijke beperkingen, vooral met de mogelijkheden die er zijn aan de slag te gaan, om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen . Om mensen met MS zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen, is Lida ook aangesloten bij het MS netwerk Venlo.

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?