Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
Revalidatie Corona

Ons team kan je alleen nog voorzien van een intake, adviezen en oefeningen per telefonische afspraak, mail of videoconsulten.

Naar aanleiding van de persconferentie die vanavond gegeven is, is er een ander advies naar de fysiotherapeuten (en vergelijkbare beroepen) uitgegaan. Onze beroepsgroep, het KNGF, heeft hier een zeer duidelijke traige voor opgesteld met de volgende stappen.

 

ADVIES BEROEPSGROEP

 • De fysiotherapeut beoordeelt telefonisch of online de fysiotherapeutische hulpvraag. We adviseren dit voor zowel voor de huidige patiënten als voor alle nieuwe patiënten (ook DTF, patiënten zonder verwijzing).
 • De fysiotherapeut screent tijdens dit contact op:
  • Nut behandeling
  • Noodzaak behandeling
  • Risico restschade voor functioneren bij niet behandelen
 • De fysiotherapeut concludeert na de triage dat:
  • a. Uitstel mogelijk is –> Behandel niet. Een goed alternatief is telefonische of online begeleiding
  • b. Uitstel niet mogelijk–> Uitstellen van de behandeling is niet mogelijk in verband met irreversibele achteruitgang van functioneren

Indien er sprake is van conclusie b: uitstel niet mogelijk, zal er overleg met een behandeld specialist of huisarts moeten plaatsvinden met de volgende onderwerpen:

 • a. Waar kan behandeld worden: Op afstand (voorkeursoptie), thuis, op praktijk of op speciale locatie (ingericht voor coronagevallen) behandelen zoals huisartsen nu doen
 • b. Afspraken over inzetten gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen (omvang en wijze van gebruik, afvoer en schoonmaak) volgens PBM buiten ziekenhuis. Hierbij zal een specialist of huisarts onze adviseur zijn.
 • c. Zijn benodigde middelen ook beschikbaar? Zo nee GEEN face-to-face behandeling en worden er alleen digitale middelen ingezet.
 • d. Is face-to-face uiteindelijk wel nodig, overweeg de noodzaak voor hands-off hands-on werken om 1,5 meter regel zoveel mogelijk te kunnen respecteren en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Op dit moment is er nog onvoldoende zicht op de mogelijkheden omtrent het verkrijgen van de beschermende middelen. Een belangrijk aandachtspunt is hierbij ook dat ziekenhuizen en deze acute zorg voor ons voorrang heeft op het verkrijgen van deze middelen.

Samen met organisaties, huisartsen en overige praktijken in de regio zullen wij contact leggen om zicht te krijgen op deze mogelijkheden.

Bellen

Wij willen nadrukkelijk vragen om onze praktijk zo beperkt mogelijk te bellen, aangezien wij de agenda’s dienen te annuleren. Gelieve via volgende wegen eerst contact te zoeken

Verdere bereikbaarheid zal de komende dagen anders zijn dan normaal gesproken. De contactmomenten zullen hier worden ge-update.

Welke zorg is er wel?

Sommige behandelingen kunnen middels oefenopdrachten, zelfbehandelingen en adviezen al veelal op afstand worden behandeld. Dit wordt ook vergoed door zorgverzekeraars. Is dit iets voor jou? Laat dit ons dan weten.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?