Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Littekens kunnen als restverschijnsel veel klachten veroorzaken; na bijvoorbeeld een borstoperatie kan een pijnlijk, stijf en trekkend gevoel op de romp, borst en schouder ontstaan waardoor ook een bewegingsbeperking kan ontstaan in het schoudergewicht. (afhankelijk waar het litteken zich bevindt.)

De fascia is bindweefsel dat als een dun web alle structuren van het lichaam omsluit, Het verbindt onze spieren gewrichten, organen, bloedbanen en zenuwweefsel en maakt het lichaam tot een samenhangend functionerend geheel.

Ten gevolge van een operatie, bestralingen of een trauma kunnen er lokaal verhardingen van het bindweefsel ontstaan. Hierdoor kan de bloedcirculatie en de afvoer van lymfevocht stagneren en er kan druk op een zenuw ontstaan waardoor pijn ervaren wordt. Het aangedane gebied wordt hard, stug en minder flexibel waardoor bewegingsbeperkingen ontstaan.

Door middel van fascietechnieken, ontwikkeld door Dr. Willie Fourie, kunnen deze problemen behandeld worden. De verklevingen in de bindweefsellagen worden gemobiliseerd (versoepeld) waardoor de doorbloeding verbetert, de afvoer van lymfevocht verbetert, minder pijn ervaren wordt en een betere bewegingsvrijheid ontstaat.

 

Voor informatie en afspraken kunt u contact opnemen met Yvonne Smulders

ysmulders@fysiowestsingel.nl

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?