Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Psychosomatisch fysiotherapeut: wat is dat eigenlijk?

Psychosomatische fysiotherapie; een mond vol. Graag neem ik jullie mee in wat ik doe en hoe dat voor mij is om dit te mogen doen bij Kr8.

Als psychosomatisch fysiotherapeut zie ik vaak mensen met verschillende klachten. Deze klachten uiten zich lichamelijk, maar hebben vaak een psychische component. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld stress, angst, depressie, rouw, etc. Het kan ook zijn dat er een verandering is in de sociale context, bijvoorbeeld werk, privé. Samenvattend komt het erop neer dat ik cliënten zie die uit balans zijn.

In mijn vooropleiding heb ik een opleiding gevolgd tot oedeemtherapeut. Tijdens deze opleiding is bij mij de behoefte ontstaan verder te gaan in de psychosomatiek. Ik was op zoek naar diepgang in de mens in zijn geheel. In 2005 heb ik de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut afgerond. Hier vind ik echt voldoening in!

Het is voor mij een uitdaging de behoeftes helder te krijgen en samen te gaan zoeken welke handvaten kunnen helpen tot herstel van balans, zodat men lekkerder in zijn of haar vel zit. Ik vind het heel belangrijk dat er vertrouwen is en de cliënten zich veilig en gehoord voelen.

Ik ervaar het telkens als bijzonder, dat ik degene ben die mag begeleiden in het herstellen van de klachten. Het is een mooi proces en ik voel me gewaardeerd door de dankbaarheid van cliënten.

Werken bij Kr8, de naam is mij op mijn lijf geschreven, de naam die alles omvattend is. Mensen in hun kracht laten staan. Een groot team met veel specialisaties. Een groot team waarin iedereen gewaardeerd wordt en er een mooie samenwerking is. Een groot team wat niet groot voelt en elke collega zichzelf mag zijn. Wauw, wat voel ik me hier thuis, ik ben blij mijn werk bij Kr8 te mogen doen.

 

Corine

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?