Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Anti rook activist Joep Teijink, eveneens oprichter van ClaudicatioNet, stond een tijd geleden in het NRC met een uitgebreid artikel over de gevolgen van roken voor de vaten. Wij halen deze graag nogmaals aan. Hij ziet dagelijks de effecten van langdurig roken op het vaatstelsel, zoals het versneld dichtslibben van de bloedvaten. Jaarlijks worden hierom duizenden Nederlanders gedotterd aan de benen. Dit pakt echter de oorzaak van vaatproblematiek niet aan: roken, te weinig bewegen, ongezond dieet, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, overgewicht of een combinatie van deze factoren. Daarom is het van belang dat claudicatio intermittens patiënten door een ClaudicatioNet fysiotherapeut behandeld worden omdat zij gespecialiseerd zijn in al deze factoren.

De relatie tussen roken en vaatproblemen is natuurlijk niet de enige. Jaarlijks sterven 20.000 patiënten (denk aan COPD-patiënten, longkankerpatiënten, hart- en vaat patiënten) aan de gevolgen van roken. Met de huidige kennis over tabak en roken, zou het vandaag de dag überhaupt niet meer toegestaan moeten zijn.

Wij hopen dat dit artikel onze therapeuten extra stimuleert in de strijd tegen de sigaret!https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/15/roken-tot-je-grote-teen-eraf-moet-a1585151

In onze praktijk zijn Minette Keijsers en Yvonne Smulders aangesloten bij ClaudicatioNet

Gesuperviseerde looptherapie wordt vergoed uit de basisverzekering voor 37 behandelingen per jaar voor patiënten met een verwijzing van de huisarts of specialist.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?