Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Tips

Werken als startende fysiotherapeut en zelfstandig aan het werk!

Allereerst is het na vier jaar studeren hartstikke leuk om eindelijk te starten als fysiotherapeut. Na vier jaar lang met je neus in de boeken en stagelopen ben je er klaar voor. Je zit vol kennis en stage-ervaring en dit wil je in de praktijk toe gaan passen. Toch is het in het begin best spannend om zelfstandig aan het werk te gaan. Je hebt nu de volledige verantwoordelijkheid over een cliënt en zijn gezondheidsklachten. Je komt soms voor complexe gezondheidsproblemen te staan die niet altijd helemaal volgens het boekje zijn zoals je op de opleiding hebt geleerd. Je moet je eigen administratie bijhouden en op orde hebben, een eigen agenda plannen en tevens communiceren met andere disciplines in de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld de huisarts of een ergotherapeut.

Hoe ga ik hier mee om?

Doordat ik vers van de opleiding ben, vragen mensen zich wel eens af of ze dan wel door mij geholpen willen worden en of ze bij mij de optimale zorg kunnen krijgen. Juist ik zit nog helemaal vers in alle leerstof. Leren doen we namelijk op twee manieren: door te leren en te doen. Door altijd logisch te redeneren, rustig te blijven en je kennis te gebruiken kom je heel ver. Ook als startend fysiotherapeut. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke belangrijk en goed dat je altijd blijft vragen, overleggen en bespreken met je collega-therapeuten. Door deze manier van werken kun je ook als startend fysiotherapeut iedereen optimaal verder helpen, behandelen of adviseren ten aanzien van zijn of haar klachten. Tevens leer je nog elke dag heel veel als je op deze manier samen te werk gaat. Samenwerken is wat bij Kr8 ook gestimuleerd wordt en hoog in het vaandel staat. Dit maakt het als startend fysiotherapeut erg prettig en leerzaam om in dit team te werken. Door elkaar te helpen en elkaar van kennis te voorzien vorm je een krachtiger team en kun je cliënten van betere zorg voorzien. SAMEN voor jouw gezondheid.

Starten bij Kr8 Horst

Verder is Kr8 een mooi en compleet gezondheidscentrum met 3 locaties en een heleboel faciliteiten en mogelijkheden die je kunt gebruiken voor het herstel van iedere client. Het team is gevarieerd. De sfeer op de praktijk is erg gemoedelijk. Dit kan denk ik iedereen beamen, ook de cliënten. Op deze manier heb je als startend fysiotherapeut en als nieuwe collega gelijk een welkom gevoel én het gevoel dat je goed in het team wordt opgenomen. Al met al een ideale plek om te starten als fysiotherapeut, veel te leren en een boel ervaring op te doen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?