Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Judith neemt je graag mee in haar ervaringen bij werkstress

In de week van de werkstress wordt aandacht gevraagd voor stress door of in de werksituatie, zowel aan werkgevers als werknemers.

De balans is zoek! Zeker in de huidige tijd, met veel mensen die thuis werken is de balans tussen werk en privé aardig verstoord. Als fysiotherapeut zie ik veel mensen met klachten die relatie hebben met het thuiswerken. En dan is het niet alleen de fysieke werkplek die problemen oplevert, maar ook het gemis aan samenwerken met collega’s of juist de onrust van allerlei andere factoren thuis kunnen voor de nodige stress zorgen.

Of het nu gaat om langdurige nekklachten, chronische vermoeidheid of aanhoudende pijn al dan niet met een duidelijke oorzaak, er is altijd een disbalans in het lichaam. Ik merk dat mensen zich vaak wel bewust zijn van de factor spanning in hun klacht, maar dat het vaak niet lukt om dit zelf te doorbreken.

Een verstoorde ademhaling is een teken van deze disbalans. Door mensen dit te laten voelen, kan ik mensen helpen om bijvoorbeeld een te oppervlakkige of te snelle ademhaling bij te sturen en zo weer aan ontspanning toe te komen. Het is mooi om te zien hoe iemand die in eerste instantie heel onrustig op de bank ligt, daarna merkt: hé, dit voelt een stuk beter! Het lichaam krijgt nu beter de kans om te gaan herstellen en kan belastbaarheid weer op gaan bouwen.

Het bijsturen van de ademhaling, het leren ontspannen zijn dus ook belangrijke onderdelen bij het behandelen van een klacht. Ook dát zijn onderdelen van mijn werk als fysiotherapeut!

Heb je te maken met (chronische) klachten, zoals burn out, oververmoeidheid, spanningsproblemen, maag-en darmklachten, nek- en schouderklachten of ademhalingsklachten zoals hyperventilatie?

Vind de kr8 in je eigen herstel en ontdek welke rol ademhaling en ontspanning in je klacht spelen.

Vragen? Of graag een afspraak maken? neem contact op of stuur me een mailtje: jheijnen@kr8-horst.nl

Ik hoor het graag!

Judith Heijnen

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?