Skip to content
Bel 077 - 398 28 34
  • Blog
Deze week is het Valpreventie Week, die plaatsvindt van 2 tot 8 oktober 2023. Tijdens deze week richten tal van zorgprofessionals zich op bewustwording en het verspreiden van kennis over valpreventie.

Wist je dat:

  • Éen op de vier mensen van 65 jaar en ouder valt elk jaar!
  • Vallen kan leiden tot ernstige verwondingen waaronder heupfracturen, armbreuken, hoofdletsel en rugletsel. Deze verwondingen kunnen de mobiliteit en onafhankelijkheid van ouderen sterk beïnvloeden.
  • Valgerelateerde verwondingen kunnen fataal zijn. Jaarlijks overlijden duizenden ouderen als gevolg van verwondingen die ze hebben opgelopen bij een val.

Daarom is valpreventie enorm belangrijk!

De hulp van een ergotherapeut of fysiotherapeut kan hierbij helpen! De risicofactoren kunnen we verminden waaronder spierzwakte, evenwichtsproblemen, medicatiegebruik, slecht zicht, chonische aandoeningen en onveilige woonomstandigheden.

Afgelopen jaar heeft Kr8 meegewerkt aan het intiatief van Gemeente Horst aan de Maas ”vallen verleden tijd”! Hierbij speelde de fysiotherapeuten Minette Keijsers, Emmy Bouten en Lida Cox een centrale rol.

Een ergotherapeut kan een bezoek aan huis brengen om samen met jou te bekijken hoe de kans op vallen kan worden verkleind. Samen met jou brengt de ergotherapeut alle aspecten in kaart, waaronder je dagelijkse activiteiten en je woonomgeving.
Ze zal aangeven welke aanpassingen er mogelijk zijn in je gewoonten en je woonomgeving om het vallen te verkleinen, zoals het verplaatsen van meubels of aanbrengen van hulpmiddelen of advies geven rondom andere gewoonten.
Bovendien kan de ergotherapeut overwegen om andere disciplines, zoals een fysiotherapeut, te betrekken om mogelijk je fysieke conditie te verbeteren en daarmee het risico op vallen te verkleinen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?