Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Pijnklachten komen in verschillende vormen voor. Denk hierbij aan acute klachten zoals bij een blessure of aan langdurige klachten zoals bij chronische klachten. Vaak zijn we gewend pijnstillers te nemen voor deze klachten.

Maar wat als er nu een optie is zonder bijwerkingen en die eenvoudig toe te passen is?

Deze optie hebben wij twee jaar geleden ontdekt in Qmagnets.

Maar wat zijn Qmagnets?

QMagnets zijn een medisch hulpmiddel in de vorm van magneten die zich kunnen richten op een verlichting van pijn en het herstel van letsel. Ze zijn de krachtigste pijnverlichtingsmagneten ter wereld. Deze kunnen zowel tijdelijk als blijvende resultaten opleveren. Dit is afhankelijk van de klacht. In het hart van een Qmagnet bevindt zich een quadrapolair statisch magnetisch veld met vier wisselende polen. Het unieke ontwerp van de quadrapolaire magneet produceert steile magnetische veldgradiënten wat de sleutel is tot het therapeutische effect.

Hoe kunnen magneten nu helpen tegen pijn?

Voor ons was dit de eerste reactie. Net zoals bij veel behandelingen bestaan er alleen vermoedens.

Er is overweldigend bewijs uit celstudies, dierstudies, case studies en gerandomiseerde gecontroleerde proeven dat statische magnetische velden kunnen worden geoptimaliseerd voor therapeutische effecten. Hierdoor wordt de prikkelbaarheid van de zenuwen veranderd. Op basis van dit onderzoek, de feedback van duizenden patiënten en vele honderden gezondheidsmedewerkers zijn deze magneten in Australië ontwikkeld die overgevoelige pijnpaden kunnen kalmeren en kunnen ondersteunen bij herstel.

Waarom gebruiken wij Qmagnets?

Hoewel wij als therapeuten niet opgeleid zijn met behandelingen middels magneten, hebben wij wel als doel pijnklachten te verminderen of herstellen. 10 jaar geleden zijn wij met de Qmagnets in aanraking gekomen. Echter, het heeft ons ook 8 jaar gekost om open te staan voor deze manier van pijn beïnvloeden. Toen een cliënt na vele operaties, trainingen en therapievormen door het hele land nog veel klachten bleef houden hebben we toch de stap gezet om de Qmagnets als proef toe te passen. Al snel bleek dat we om deze resultaten niet heen konden. “Baat het niet, dan schaadt het niet” is wel van toepassing bij deze methode. Uiteindelijk zijn we er toch om pijnklachten te beïnvloeden zodat wij weer de dingen kunnen doen die we graag doen. Dan kunnen we jullie deze (meestal) effectieve methode natuurlijk niet onthouden?!

Qmagnets iets voor jou?

Heb jij pijnklachten die je mogelijk via de Qmagnets wilt beïnvloeden? Enkele voorbeelden waar we deze veel bij inzetten zijn bijvoorbeeld slijtage van gewrichten, frozen shoulder, rugklachten, tenniselleboog en nog veel meer klachten. Op de website van Qmagnets kun je meer lezen over verschillende behandelmogelijkheden. Heb je nog meer vragen, neem dan contact met ons op.

Wil je nog meer weten over Qmagnets? Lees dan meer op www.qmagnets.nl

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?