Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Wist je dat Alzheimer een vorm van dementie is en dat 1 op de 5 mensen kans heeft om in zijn leven alzheimer te krijgen? Vandaag is het wereld alzheimer dag, wij willen vandaag extra denken aan alle mensen met een vorm van dementie. Vandaag zal er in de praktijk daarom ook een bos wensbloemen staan, hier kunnen wensen opgeschreven worden, voor jezelf of een van je naasten met alzheimer.

Mensen met alzheimer merken vaak zelf ook dat alledaagse dingen moeilijker worden. Dingen die altijd goed gingen, zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld afspraken worden vergeten, sleutels zijn altijd kwijt of zelf kleding uitkiezen om ’s morgens aan te trekken gaat niet meer goed. Dit is beangstigend en heel moeilijk om te beseffen, zowel voor mensen met dementie als de directe omgeving.

Wist jij dat er binnen Kr8, ergotherapeuten en fysiotherapeuten zijn die jezelf of de mantelzorger kunnen helpen? Denk dan aan zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren, adviezen geven zodat zorgtaken minder zwaar worden en je samen meer kunt genieten. Bij dementie gaan, naast de hersenfuncties ook de lichamelijke functies steeds meer achteruit en wordt bewegen moeilijker. De fysiotherapeut kijkt dan waar er mogelijkheden zijn voor behandeling. Dit kan door meer te gaan bewegen en kijken naar de omgeving van de persoon. Bij zowel de ergotherapie als de fysiotherapie wordt de mantelzorger bij de behandeling betrokken en wordt er samengewerkt met andere behandelaars. In elke fase van dementie is namelijk een andere behandeling nodig. Vraag jij je af of Kr8 iets kan betekenen voor jou of je naaste? Wij beantwoorden graag je vragen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?