Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Pijn in je knieholte?

Mogelijk is er sprake van een cyste. Een cyste is een holte gevuld met vocht en heeft eigenlijk altijd een oorzaak. Cystes rondom de knie komen veelvuldig voor, waarbij met name in de knieholte de zogenaamde Bakerse cyste.
Deze cyste wordt veel gezien bij mensen met artrose in de knie of bij meniscusletsel. Hierbij kan de cyste ontstaan uit de meniscus en aan de zijkant of aan de voorkant druk geven in de knie. Ook tussen het gewricht van het scheenbeen en het kuitbeen kan een cyste ontstaan waar je klachten van kan ondervinden.

Symptomen bij een cyste in de knie

De cyste zelf veroorzaakt niet altijd klachten. Indien deze groot genoeg is, kan deze wel klachten gaan geven omdat andere weefsels onder druk komen te staan. Zo kun je een stijf gevoel ervaren in de knieholte of druk bij buigen achter in je knie. Ook kan een cyste een zenuw bedrukken waardoor je tintelingen gaat ervaren of zelfs krachtverlies.

Echo van je knie

Naast het in beeld brengen van de cyste is bij een belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen. Met een echo kan gemeten worden hoe groot de cyste is en waar deze vandaan komt. Heb je klachten rondom de knie en je vermoed een cyste, maak dan een afspraak.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?