Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Heel trots zijn wij als praktijk op onze samenwerking met andere zorgprofessionals. Zo ook op ons gezamenlijk spreekuur met kliniek Viasana.

Gezamelijk spreekuur Viasana – Kr8

Physiscian Assistant, Chenelo Martijn van Kliniek ViaSana (Mill), zal iedere derde maandagochtend van de maand een gezamenlijk spreekuur draaien samen met onze fysiotherapeuten. Hiermee wordt de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en medisch specialisten van ViaSana versterkt.

Wij geloven dat dit initiatief bij zal dragen aan de juiste zorg op de juiste plek: jij krijgt als patiënt sneller een goed behandelplan en je voorkomt onnodige verwijzingen naar de tweede lijn.

Physician Assistant (PA) en Verpleegkundig Specialist (VS) zijn opgeleid om taken van een arts over te nemen. Een PA kan net als een arts zelfstandig onderzoek doen, een diagnose stellen, een behandeling starten, medicijnen voorschrijven en bepaalde medische ingrepen verrichten. Sinds 2015 mogen een PA en VS als hoofdbehandelaar zelfstandig taken overnemen van een medisch specialist.
Chenelo Martijn is Physician Assistant bij ViaSana en is gespecialiseerd in knie, enkel en voet aandoeningen.

Het zien van de patiënt binnen de fysiotherapiepraktijk heeft een aantal voordelen:

  • Jij ontvangt gespecialiseerde zorg dichtbij huis;
  • Wanneer aanvullende diagnostiek of een afspraak nodig is met een specialist is er voldoende informatie om direct de juiste specialist of diagnostiek in te plannen;
  • Jouw therapeut kijkt samen met een specialist naar je klachten, waardoor je direct advies en een snelle overeenstemming hebt van je behandelplan;
  • Kostenbesparing voor zowel jou als patiënt als voor de algehele zorgkosten binnen Nederland;
  • Jij hoeft niet in de auto om je specialist te bezoeken, maar hij komt eerst naar jou.

Het spreekuur is in eerste instantie bedoeld voor mensen die al in behandeling van de fysiotherapeut zijn. Ben je onder behandeling van een andere praktijk, dan kunnen we na overleg met jouw therapeut evengoed een afspraak inplannen.

Hoe ziet deze afspraak er uit?

Het spreekuur vindt iedere 3e maandag van de maand plaats tussen 8.00 en 12.30. Vooraf aan deze afspraak is er ten alle tijden één op één contact geweest met één van onze fysiotherapeuten. De afspraak zal een half uur duren, tenzij anders vereist. Voor deze afspraak wordt één behandeling fysiotherapie gedeclareerd bij de zorgverzekeraar of indien niet beschikbaar een particulier tarief van één zitting.

Wil jij een afspraak inplannen of meer informatie? Neem dan contact op met onze collega John Kranendonk.