Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Diabetes Mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, is de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland.

Bewegen en voeding, met name koolhydraten en vetten, spelen hierbij een cruciale rol. In welke mate verschilt van persoon tot persoon. Ook is er een verschil bij mensen met diabetes type 1 en type 2. 

Diëtist

Een diëtist kan je helpen je suikerspiegel onder controle te krijgen. Hierbij houdt de diëtist rekening met je lichaamssamenstelling, de medicatie die je gebruikt, je persoonlijke voorkeuren, het doel en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Deze combinatie zorgt ervoor dat het voedingsplan bij iedereen uniek is.

Bij de behandeling van Diabetes Mellitus werkt de diëtist doorgaans samen met je huisarts en praktijkondersteuner, zodat je voeding, bloedsuikerwaarden en je medicatie in balans blijven. 

Fysiotherapie en Egym

Egym bestaat uit intelligente, professionele beweegapparaten die in een grote cirkel staan opgesteld. In deze cirkel train je in een opstelling van acht verschillende fitnesstoestellen voor een complete kracht workout in 30 minuten.
Bij ieder toestel werk je aan een andere spiergroep: aan het einde van je training heb je je hele lichaam getraind. Dit trainingsysteem kent specifieke programma’s, waaronder ook voor diabetes. Juist bij diabetes is verantwoord trainen essentieel. Onze trainers en therapeuten gaan graag met je aan de slag om je optimaal te begeleiden.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?