Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Je enkel omgeslagen, herstel na een operatie of onbegrepen klachten in je enkel of voet? Vanuit verschillende expertises kunnen wij iets voor je betekenen.

Het enkelgewricht

Het enkelgewricht bestaat uit 3 botdelen: het kuitbeen, het scheenbeen en het sprongbeen. Om de enkel ligt een gewrichtskapsel, gewrichtsbanden en pezen die voor stabiliteit van de enkel zorgen. Elk botdeel bestaat uit een laag kraakbeen dat zorgt voor het glad en soepel bewegen van het gewricht.

Het voetgewricht

De voet bestaat uit de voetwortel, de middenvoet en de tenen, kortom veel botjes die ieder verantwoordelijk kunnen zijn voor voetklachten. Om het hele lichaam te kunnen dragen, moeten de voeten een stevige structuur hebben. Deze stevigheid en kracht worden verzorgd door bindweefselbanden en de spieren. De middenvoet en de tenen hebben vooral een steunende functie.

Om je klacht te behandelen wordt er naar bovenstaande delen uit het gewricht gekeken om de oorzaak van je klachten te vinden. Echografie kan bij het onderzoek een ondersteunende functie hebben.

Manuele therapie kijkt naar de kleine en grote gewrichtjes in je voet en enkel om ervoor te zorgen dat ze zo optimaal mogelijk bewegen. Onze (sport)fysiotherapeuten kunnen je helpen specifiek je enkel trainen om ervoor te zorgen dat jij zonder klachten en zonder er telkens doorheen te gaan weer kunt sporten.

Heb jij vragen over jouw enkel of voetklachten? Wij beantwoorden ze graag.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen

Onze enkel en voet specialisten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?