Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Pijn aan je achillespees in je dagelijks leven of tijdens sport?

Een achillespeesblessure of achillespeesklacht is een van de meeste voorkomende klachten onder hardlopers en wandelaars. De blessure kan bij het niet tijdig opmerken en diagnosticeren langdurig aanhouden.
De achillespees kan op verschillende plaatsen aangedaan zijn. Bij z’n aanhechting helemaal onderaan het hielbeen, midden in de pees of juist hoger naar de kuit toe. Ook kan er sprake zijn van kalk in de pees of extra bot aanmaak van het hielbeen.

Symptomen bij achillespeesklachten

Je ervaart vaak stijfheid in de ochtend bij de eerste paar passen en de trap aflopen gaat ook niet gemakkelijk. Naast de stijfheid voel je ook pijn. Met hardlopen of wandelen loop je de stijfheid en pijn er vaak ‘uit’. Toch kom je niet van de klachten af, sterker nog, je hebt het idee dat de pijn en de stijfheid steeds meer toenemen.

Echo een optie voor jouw achillespeesklachten?

Middels een echo kan precies bepaald worden in welke mate de achillespees in aangedaan en waar precies. Waarom is dat belangrijk? Omdat het advies anders is. Achillespeesklachten kunnen veroorzaakt worden door een te snelle opbouw in het trainingsschema of door een hardloopschoen die niet geschikt is voor jouw voet. Hoe moet ik de training nu verder opbouwen? Moet ik rusten of juist doorlopen? Allemaal vragen waarbij wij jou kan helpen. Een echo van de achillespees geeft je direct inzicht waar de klachten zich bevinden en hoe ernstig het is.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?