Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Voeding en hart-en vaatziekten

Voeding is één van de belangrijkste elementen waarmee je hart- en vaatziekten kunt beïnvloeden. Je gewicht, je bloeddruk en je cholesterolgehalte zijn factoren die van invloed zijn op de conditie van je hart- en bloedvaten en hebben een directe link met je voedingsgewoonten.

Met name je zoutgebruik, de verhouding tussen verzadigd en onverzadigd vet en je energie-inname zijn hierin van betekenis.

De diëtist zal in de behandeling uitgaan van jouw huidige voedingsgewoonten, je wensen, medische achtergrond, gebruikte medicatie en het doel. Daarnaast zal zij de verhouding tussen je totale lichaamsvet, buik vet en BMI monitoren. Deze informatie combineert zij, in het voedingsplan, met de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding bij hart- en vaatziekten. 

Bewegen en hart- en vaatziekten

Dat bewegen gezond is, horen we regelmatig. Hoe gezond we ons voelen heeft veel invloed op de kwaliteit van leven.  Zowel bij long- en hartklachten. Uit onderzoeken is gebleken dat training en begeleiding bij hart- en vaatziekten noodzakelijk is. Door het verbeteren van de conditie middels oefeningen, ademhalingsoefeningen en gesprekken wordt er een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. Hierdoor krijg jij weer grip op je klachten en leven, verbeteren leefgewoonten en helpt het je leefstijl positief te veranderen. 

Verpleegkundig overgangsconsulent bij hart- en vaatziekten

Hart en vaatziekten is doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen na de overgang. Een verpleegkundig overgangsconsulent geeft adviezen en voorlichting bij deze levensfase.

  • Wist je bijvoorbeeld dat een vrouw andere klachten ervaart bij hartproblemen dan een man? Dat daardoor een vrouw vaak een verkeerde diagnose krijgt….
  • Wist je dat je oestrogenen, je vrouwelijke hormonen, bijdragen aan een gezond cholesterol en voor een gezonde bloeddruk.
  • Wist je dat je zelf veel aan leefstijl en voeding kunt veranderen om zo gezond mogelijk oud te worden!

Ik draag daar graag aan bij!

Wij kunnen je helpen vanuit de volgende specialisaties