Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Hoofdpijn en duizeligheid komen vaak tegelijk voor. Meestal accepteren we de hoofdpijn alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat de oorzaak mogelijk eenvoudiger te beïnvloeden is dan je denkt?

De meest voorkomende oorzaken die we vaak bij ons in de praktijk zien zijn:

  • Houding: denk aan werk- en slaaphouding.
  • Spanning- en zorgen: piekeren, denken, zorgen en stress aan je hoofd kunnen veel invloed hebben.
  • Gewrichtsbeperkingen vanuit de nek.
  • Stress/spanning/zorgen

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn…

Meestal is er sprake van een combinatie van verschillende vormen van hoofdpijn. Samen met jou kunnen we je helpen om de hoofdpijnklachten aan te pakken. Preventie is bij ons hierbij erg belangrijk. Datgene aanpak, wat voor jou de oorzaak is voor je hoofdpijnklachten. Een voorbeeld hiervan is het slaapkussen. Veel mensen slapen op een te laag of te hoog kussen. Hoewel we ons vaak bewust zijn van onze houding overdag, willen we die van de nacht nogal eens vergeten. Veel nek/schouder en hoofdpijnklachten kunnen hierdoor ontstaan.  Indien nodig, kunnen wij je adviseren met betrekking tot een geschikt hoofdkussen.

Duizeligheid

De hierboven beschreven oorzaken kunnen ook allemaal duizeligheid veroorzaken. Een andere veel voorkomende oorzaak voor duizeligheid is BPPD (Benigne Paroxismale Positieduideligheid). Dit is een goedaardige aandoening die gekenmerkt wordt door acute kortdurende, maar zeer heftige draaiduizeligheid. Meestal wordt deze opgewekt door hoofdbewegingen zoals gaan liggen en weer overeind komen. Diagnose en behandeling hierbij bestaan uit het aanleren van een huiswerkoefening.

Fysiotherapie

Hoofdpijn is vaak te verklaren vanuit de nek. Jouw fysiotherapeut gaat kijken of deze relatie voor hoofdpijn ook bij jou te leggen is. Vaak komt dit vanuit de spieren en gewrichten. Stressfactoren kunnen ook sterk van invloed zijn op hoofdpijnklachten. Samenwerken met onze psychosomatisch fysiotherapeut kan dan erg welkom zijn.

Osteopathie

Onze osteopaat Danique kan je ook helpen bij deze klachten. Zo kan bijvoorbeeld een maag of lever probleem terugkerende hoofdpijn veroorzaken, maar ook een (oud) hoofdtrauma, een doorgemaakte hersenvliesontsteking, een val op je stuit, en kaakprobleem, en zo nog vele andere oorzaken. Danique zal op zoek gaan naar de bewegingsverliezen van organen, schedel en skelet en achterhalen welke in verband staan met het terugkeren van jouw hoofdpijn. 

We kunnen je helpen met de volgende specialismen