Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Herken jij je in de reactie ‘mijn schouder zit vast’? Mogelijk heb jij een frozen shoulder? De frozen shoulder is letterlijk vertaalt een ‘bevroren schouder’. Er zijn drie fases; de bevriezende fase, de stabiele fase en de ontdooiende fase. Meestal betreft het dames tussen de 40 en 60 jaar, maar ook mannen kunnen deze aandoening krijgen. Het ontstaat bijvoorbeeld na een operatie aan de schouder,  een val of bij een breuk van de arm.
De totale duur van de klacht loopt uiteen van een half tot twee jaar, waarbij in de ontdooiende fase de frozen shoulder vanzelf overgaat. Als je diabetes (suikerziekte) hebt, is er ook een verhoogde kans op het ontstaan van een frozen shoulder.

Symptomen

De klachten beginnen met pijn. Je wordt ‘s nachts vaak wakker van de pijn, ervaart met name pijn in de voorzijde van de bovenarm en er op liggen gaat niet goed. Daarna neemt de beweeglijkheid van de schouder sterk af, waardoor veel bewegingen moeizaam verlopen. Als gevolg van een slechter bewegende schouder en gecompenseerd bewegen, kun je ook pijnklachten ervaren in de nek of in het AC-gewricht.

Echo

Een echo kan de frozen shoulder bevestigen. Belangrijk is het advies over hoe je het beste om kunt gaan met deze klachten. Wil je ook graag een echo en advies of fysiotherapie jou kan helpen met je klachten.

Help mijn schouder zit vast!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?