Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Voeding

Overgewicht en obesitas zijn vaak het gevolg van de combinatie te veel eten en te weinig bewegen. Het aantal mensen met overgewicht en obesitas is in de laatste jaren flink gestegen. In Nederland heeft 43,8% van de mensen overgewicht en 12,1% obesitas. Er is sprake van overgewicht bij een BMI boven de 25 en van obesitas bij een BMI boven de 30.

Emotie-eten, insulineresistentie, stress en erfelijke aanleg zijn enkele voorbeelden van oorzaken van overgewicht en obesitas.

Diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte zijn enkele gevolgen die kunnen ontstaan door overgewicht en obesitas. Het is daarom belangrijk om overgewicht en obesitas tegen te gaan. Gezonde voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

Wat voor jou een gezonde voeding is, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw leefstijl, leeftijd en persoonlijke situatie. Om een goed plan op te stellen, dat past bij jouw persoonlijke doelstellingen en situatie, kun je de diëtist inschakelen. Zij beschikt over een uitgebreide voedingskennis, medische kennis en ervaring om je hierin goed te kunnen begeleiden.

Sport en beweging

Naast voeding speelt bewegen een grote rol in een gezond gewicht. Door de krachten van de diëtist en de fysiotherapeut te bundelen kun je een optimale leefstijl stimuleren, waardoor op de lange termijn doelen kunnen worden behaald en behouden. Krachttraining speelt een belangrijk rol bij de vetverbranding en gewichtsverlies. Wij helpen je graag om een persoonlijke aanpak op te stellen en indien gewenst onder begeleiding uit te voeren.

Wij kunnen je helpen vanuit de volgende specialismen