Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Als je ongewenst gewicht verliest, bijvoorbeeld door ziekte of omdat je ouder bent, gaat er vaak veel spiermassa verloren. Hierdoor kan je weerstand verslechteren en je kracht achteruit gaan. Dit kan vervolgens zorgen voor een langzamer herstel en een verminderde kwaliteit van leven.

Je gewicht is hierbij niet altijd een goede indicator. Zelfs met een gezond gewicht of overgewicht kun je ondervoed zijn. Dit kan komen door een onvolwaardig voedingspatroon, waarbij je onvoldoende gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt. 

Een diëtist kan je helpen beoordelen of je voeding voldoende voedingsstoffen bevat. Daarnaast kan zij de verhouding tussen je spiermassa, vetpercentage, gewicht en lengte in kaart brengen.

Sport en beweging

Naast voeding speelt bewegen een grote rol in een gezond gewicht. Door de krachten van de diëtist en de fysiotherapeut te bundelen stimuleren we een optimale leefstijl, waardoor op de lange termijn doelen kunnen worden behaald en behouden. Training bij ondergewicht is vaak erg moeilijk en kan gepaard gaan met angst. Wij helpen je graag om een persoonlijke aanpak op te stellen en indien gewenst onder begeleiding uit te voeren, zodat ook deze eventuele angst onderdeel is van jouw begeleiding.

Wij kunnen je helpen met  de volgende specialismen