Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Gewrichten bestaan onder andere uit spieren, banden en botten. Deze structuren kunnen ieder klachten geven als we kijken naar de spier- en gewrichtsklachten die we in het dagelijks leven ervaren.

Tegenwoordig weten we steeds meer over het menselijk lichaam. Maar des te meer we weten, des te minder we ook weten. Vele specialisaties kennen hun kijk op iemand zijn klachten. We begrijpen deze frustratie des te meer. Aangezien iedereen ook als individu anders is, geloven we ook dat deze verschillende manieren van kijken ook goed van pas kunnen komen. Wij helpen je graag om deze keuze te maken om de meest passende behandeling of behandelingen aan te reiken. Een combinatie van verschillende specialisaties kan van daaruit soms wenselijk zijn.

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut verdiept zich in het menselijk bewegingsapparaat. Vanuit verschillende specialisaties kunnen verschillende behandelmogelijkheden worden toegereikt. Zorgen dat gewrichten goed bewegen en dat spieren voldoende lengte en kracht hebben zijn de basisdoelstellingen van de fysiotherapeut. De lichamelijke klachten combineren met de mentale kant van ons lichaam is een kracht binnen dit beroep.

Ergotherapeut

De ergotherapeut kan ondersteuning bieden als we door spier- en gewrichtsklachten niet meer goed kunnen functioneren in ons dagelijks leven of minder zelfstandig kunnen functioneren. Middels hulpmiddelen en adviezen bieden zei ondersteuning om je doelen te bereiken. Met spier- en gewrichtsklachten gaan vaker ook vermoeidheidsklachten gepaard. Samen met de fysiotherapeut kan de ergotherapeut inzicht geven in je belasting- en belastbaarheid.

Osteopaat

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel om van daaruit op zoek te gaan naar de oorsprong van de klachten. Er wordt dus niet alleen gekeken naar de plaats waar jij de pijn voelt maar je hele lichaam zal onderzocht worden om te achterhalen waarom en waardoor jij pijn hebt op die specifieke plek.

Osteopathie baseert zich op het feit dat de verschillende systemen van het menselijk lichaam samenwerken om het lichaam gezond te houden en ziekte tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling tussen gewrichtsklachten en organen.

Verpleegkundig overgangsconsulent 

Overgang, menopauze, climacterium, premenopauzaal, postmenopauzaal. Allemaal benamingen voor deze hormonale fase in het leven van een vrouw. Nog nooit eerder waren  er zoveel vrouwen in de overgang als nu. Maar wat we soms over het hoofd zien, is dat gewrichtsklachten ook veroorzaakt kunnen worden door hormonen. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Onze overgangsconsulent kan middels vragen (en eventueel ter ondersteuning van bloedonderzoek) relaties leggen tussen je gewrichtsklachten en je hormonen.

Orthomoleculaire therapeut

Orthomoleculaire geneeskunde heeft als uitgangspunt, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale conditie. Een optimale aanwezigheid van vitaminen, mineralen eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. Om deze juiste nutriënten te verkrijgen is gezonde gevarieerde voeding essentieel. In deze tijd ontbreekt het hier vaak aan en is een aanvulling van supplementen vaak aan te bevelen. Gewrichtsklachten kunnen ontstaan door gebrek aan vitaminen en mineralen.

Diëtist

Een gezonde voeding en daarmee de inname van voldoende essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen is van groot belang voor een gezond lichaam.
Soms zijn er omstandigheden die ervoor zorgen dat er tekorten in je lichaam optreden. Bijvoorbeeld door een eenzijdige voeding, ziekte, verminderde eetlust, een vegetarisch- of veganistisch voedingspatroon. Als gevolg hiervan kun je lichamelijke klachten krijgen.
Je persoonlijke voedingsbehoefte wordt bepaald door veel factoren, onder andere je leefstijl, leeftijd, lengte en gewicht. Je diëtist kan je helpen om jouw behoeften in kaart te brengen en je adviseren hoe je tekorten aan kunt vullen.

 

kortom: ieder mens is uniek en verdient een unieke aanpak

Wij kunnen je helpen met de volgende specialismen