Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Sportrevalidatie

Wil je weer zo snel mogelijk je sport kunnen hervatten zonder klachten? Of misschien heb je als doel weer fit het seizoen te starten? De sportfysiotherapeut helpt je om optimaal een prestatie te kunnen leveren en te herstellen van je blessure. Door een (sport)blessure of een operatie is dit optimaal presteren niet altijd mogelijk. Wij helpen je weer op weg naar jouw eigen prestatie op ieder niveau.

Sportblessures oplossen en ook met name voorkomen zijn speerpunten voor onze sportfysiotherapeuten.

sportrevalidatie en sportverzorging

Wat kun je verwachten 

 • Ruime ervaring in de begeleiding van sporters
 • Nauwe samenwerking met orthopeden en sportartsen
 • Revalidatie op locatie zoals voetbalveld of sporthal
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Nauwe samenwerking met sportverenigingen
 • Aanvullend onderzoek met echo mogelijk in de praktijk
 • Iedere dag sportspreekuur
 • revalidatie tot je weer klaar bent je sport te hervatten
 • Advies in blessurepreventie, ondersteunende krachttraining en wedstrijdhervatting
 • Trainingsanalyses
 • Inspanningstesten
 • Voedingsadvies

Sportverzorging

Vanuit het oogpunt dat snel handelen veel kan voorkomen, verlenen wij bij sportclubs sportverzorging. We staan direct aan de lijn om snelle beoordeling van de klachten te geven. Hiervoor hebben we een enthousiast team dat er samen voor zorgt dat de spelers een verstandige keuze maken omtrent de blessure. Middels ondersteuning van onze sportfysiotherapeuten kan er vervolgens snel een behandelplan worden opgesteld.

Een voorbeeld van deze invulling kun je hier lezen bij onze partner RKSV Wittenhorst.

Wil je graag weten of er ook mogelijkheden zijn bij je eigen sportclub? Neem dan contact met ons op.

Sportvoeding

Als je veel en intensief sport kan het zijn dat je lichaam extra voedingsstoffen nodig heeft. Daarnaast kan een goede verdeling van vocht, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen ervoor zorgen dat je sportprestaties verbeteren, je minder klachten tijdens de training ervaart en je herstel na de training sneller verloopt.
Je trainingsprogramma, leefstijl en leeftijd bepalen hierin je persoonlijke behoefte. Zo heeft is het advies voor een marathonlopen vóór, tijdens en na een duurlooptraining anders dan rond een intervaltraining. En is het advies voor een krachtsporter anders dan voor een teamsporter.
Het is niet eenvoudig om hierin de juiste balans te vinden. Daar heb je een uitgebreide voedingskennis, sportkennis en ervaring voor nodig. De diëtist kan je hierbij helpen en samen met jou een passend voedingsplan op stellen om jouw sportprestaties te optimaliseren.

Sportblessures en osteopathie 

Net zoals andere klachten kan osteopathie ook ondersteunen bij je herstel van je sportblessure. Een trauma, nu of in het verleden, kunnen klachten veroorzaken of in stand houden. Kijk voor meer informatie bij osteopathie.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen

Onze specialisten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?