Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Sportverzorging bij RKSV Wittenhorst

Een dekkende medische verzorging voor meer dan 1100 leden is een lastige opgave, reden waarom RKSV Wittenhorst op medisch gebied een samenwerking is aangegaan met Maatschappelijk Partner Kr8.

De begeleiding
• Blessurebehandeling en -preventie
• Delen van kennis op het gebied van training: denk hierbij aan trainingsplanning, het meten van voetbalconditie, sprintvermogen en krachttraining
• Voorlichting geven op het gebied van EHSBO, voeding, etc.

Deze begeleiding heeft belangrijke voordelen voor onze spelers en speelsters:
• Coach en fysiotherapeut zijn op de hoogte van de voortgang van de blessure en de behandeling
• Er is sprake van een verantwoorde terugkeer op sportniveau na blessures
• Begeleiding vindt plaats op basis van voetbalspecifieke kennis
• Er is sprake van voetbalspecifieke blessurekennis
• Netwerk in verband met eventuele doorverwijzing naar orthopeden of sportartsen

Polar Team System

In het kader van de begeleiding heeft Kr8 het Polar Team System geïntroduceerd. Wittenhorst heeft hiermee de primeur dat ze de eerste amateurvoetbalclub is in Nederland die hier mee werkt.

Met dit systeem kan de voetbalconditie gemonitord worden op basis van hartslagmeting. Het grote voordeel is dat een heel team in één keer gemeten kan worden gedurende het hele voetbalseizoen en er directe feedback gegeven kan worden aan coach en spelers. Spelers kunnen dus ‘real time’ gevolgd worden. Zo kan van iedere speler de trainingsintensiteit zichtbaar gemaakt worden wat de coach weer kan gebruiken bij het bepalen van zijn trainingsprogramma en –intensiteit.

Behandeling Blessures

In geval van blessures worden de volgende stappen gehanteerd:
Na het ontstaan van een blessure neemt de speler/speelster contact op met de coach en na overleg met de coach gaat de speler/speelster naar de fysio. De therapeut stelt een behandelplan op en onderhoudt contact met de coach. Zodra de speler/speelster weer wedstrijdfit is neemt de therapeut contact op met de coach, die vervolgens contact heeft met de speler.

De behandeling van blessures wordt zo sport-specifiek als mogelijk uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele trainingsapparatuur en revalidatie op het veld.

 

Wil jij ook een dergelijke invulling voor jouw sportclub? Neem dan even contact met ons op.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?