Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Klachten tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Iedereen kan te maken hebben met andere klachten of verschillende uitingen van zwangerschapsgerelateerde klachten. Een veel voorkomende klacht is bandenpijn. De baarmoeder is opgehangen aan banden die vastzitten aan het bekken. Bij de groei van de baarmoeder wordt er aan de banden getrokken en dat veroorzaakt een stekend gevoel in de onderbuik, richting de liezen en schede. Zodra de baarmoeder gewend raakt aan de nieuwe situatie gaan de klachten vaak weer over.
Je houding aanpassen kan soms nodig zijn om de veranderingen van je lichaam op te vangen. Maar soms kunnen deze aanpassingen ook voor klachten zorgen. Zowel tijdens als na de zwangerschap. Met verschillende tips op het gebied van houding en oefeningen kun je al veel geholpen zijn om je zwangerschap met zo min mogelijk klachten door te komen.

Voeding en zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere en belangrijke tijd. Zowel jij als je kindje hebben voldoende voedingsstoffen nodig om in een goede conditie te blijven en goed te groeien. Daarnaast vraagt een zwangerschap veel van je lijf en is het belangrijk dat je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgt. Hiervoor heb je een goed samengestelde voeding nodig die past bij jouw leefstijl.

Bij klachten zoals misselijkheid, lage bloeddruk of een hoge bloeddruk, kun je vaak met aanpassingen in de voeding de klachten verminderen of zelfs helemaal voorkomen.

Verschillende factoren (leefstijl, leeftijd, verloop van je zwangerschap, eventuele klachten, etc.) bepalen jouw voedingsbehoeften. Om te zorgen dat je de beste voeding binnen krijgt kun je de diëtist raadplegen. Zij kan samen met jou een zorgvuldig samengesteld en uitgebalanceerd voedingsplan opstellen zodat jij en je kindje de beste voeding binnen krijgen.

Klachten na zwangerschap

Na je zwangerschap zal je lichaam nog een herstelperiode ondergaan. Wij voorkomen liever dan genezen. Vandaar onze invulling binnen de Zwangerfit. Geschikt voor zowel tijdens als na de zwangerschap. Een goede opbouw na de zwangerschap kan erg belangrijk zijn in het voorkomen van klachten. Soms komt het hervatten van werken sneller dan gedacht. Er zowel mentaal als fysiek klaar voor zijn zou toch een geweldig gevoel zijn?!
Mocht je uiteindelijk toch klachten na je zwangerschap hebben gekregen of gehouden, dan helpen we je graag deze klachten weer snel te verminderen. Veel voorkomende klachten zijn rug/bekkenklachten en bekkenbodemklachten met bijvoorbeeld urineverlies als gevolg.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen

Onze specialisten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?