Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Knieband letsel of een bandscheur ontstaat meestal door de knie te verdraaien of er door heen te gaan. Vaak is dit een letsel van de binnen of buitenband van de knie. Daarnaast kan ook de meniscus of de kruisband gescheurd zijn. Een gescheurde knieband is een veel voorkomende blessure van de knie bij contactsporten zoals voetbal, handbal en rugby. Bij het verdraaien van de knie kan soms ook de kruisband aangedaan zijn. Deze is met de echo niet direct in beeld te brengen, maar er zijn met de echo wel aanwijzingen te vinden voor een scheur van de kruisband. Dit kan aanvullend zijn op het fysiotherapeutisch onderzoek.

Symptomen

Na een bandletsel te hebben opgelopen ontstaat er vaak zwelling in de knie, waardoor de knieschijf minder goed zichtbaar is. Het buigen van de knie gaat vaak moeilijker. Je voelt pijn aan de binnenkant van de knie en ook daar kan zwelling zichtbaar zijn. Lopen gaat moeilijker en soms is steun nemen op het been ook moeilijk. Afhankelijk van de ernst kun je ook het gevoel hebben met lopen door de knie heen te gaan.

Echo

De binnen en buitenband van de knie kunnen met de echo heel goed beoordeeld worden op schade. Na een (sport) letsel is het belangrijk om dit door een deskundige te laten beoordelen. Wat kan ik wel en wat niet, wanneer kan ik weer sporten of moet ik zelfs geopereerd worden? Dit zijn vragen waar onze echospecialisten je bij kunnen helpen. Heb je met sporten de knie verdraaid en wil je graag weten welke banden schade hebben opgelopen? Maak dan een afspraak.