Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Meniscusklachten staan met name bekend als een sportblessure, maar kunnen ook ontstaan als gevolg van slijtage/artrose. Bij sporters bijvoorbeeld kunnen meniscusklachten ontstaan na een verdraaiing van de knie. Naast de meniscus kunnen dan ook de voorste kruisband en de binnenband van de knie letsel oplopen.
De meniscus is een kraakbeenachtige structuur die tussen het onderbeen en het bovenbeen in zit. Het is een soort buffer van de knie en je hebt er twee per knie. Een aan de binnen- en een aan de buitenkant. Als je jong bent is de kans het grootst dat je meniscus schade oploopt door een val of een verdraaiing van de knie. Als je ouder bent is er kans dat er spontaan schade aan de meniscus ontstaat, omdat deze door de jaren heen minder goed van kwaliteit wordt.

Symptomen

De meniscus kan op veel verschillende plaatsten aangedaan zijn, dat maakt dat de klachten zich ook anders kunnen voordoen. Bij meniscusklachten kun je last hebben van; klikken en kraken van de knie, zwelling in de knie, pijn aan de binnenkant van de knie of in de knieholte, druk voelen in de knieholte, niet goed steun kunnen nemen op het benen, niet kunnen hurken, niet op de knieën kunnen zitten en ook het op slot schieten van de knie.

Echo

Met een echo kunnen verschillende weefsels rondom de knie in kaart worden gebracht. Een meniscusscheur kan direct worden gezien als er sprake is van een horizontale scheur aan de buitenkant van de meniscus. Daarnaast kunnen er ook cystes ontstaan die heel goed zichtbaar kunnen worden gemaakt met de echo. Wil je ook graag meer duidelijkheid over jouw knieklachten, neem dan contact op.