Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Misselijkheid is een onaangenaam gevoel in de maag, waarbij je vaak de neiging hebt om over te geven. Het is een symptoom dat kan worden veroorzaakt door verschillende oorzaken:

  • Ziekte
  • Infectie
  • Voedselvergiftiging
  • Zwangerschap
  • Bijwerkingen van medicijnen bijv. chemo
  • Emotionele stress
  • en vele andere oorzaken.

In de hersenen zit een centrum wat misselijkheid en braken aanstuurt, ook wel het braakcentrum genoemd. Wanneer er een signaal naar de hersenen wordt gestuurd dat er iets mis is, zoals een irriterende stof in de maag of de aanwezigheid van schadelijke bacteriën, kan het braakcentrum worden geactiveerd. Dat kan leiden tot misselijkheid en mogelijk braken als een beschermende reflex.

Naast het gevoel van ongemak in de maag, kunnen je ook last hebben van andere symptomen: zweten, duizeligheid, bleekheid, verhoogde speekselproductie en een algemeen gevoel van onwelzijn.

Behandeling tegen misselijkheid

De behandeling van misselijkheid is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Bij sommige situaties kan het helpen om kleine, frequente maaltijden te eten, voldoende vocht te drinken, rust te nemen en bepaalde voedingsmiddelen te vermijden die de symptomen kunnen verergeren. Het is echter belangrijk om de oorzaak van de misselijkheid te achterhalen en indien nodig medisch advies in te winnen.

Tapen tegen misselijkheid kan hierbij een oplossing zijn.

Er worden 2 stroken medical tape aan de voorzijden op de ribbenboog getapt. 1 strook aan de achterzijde ter hoogte van de onderste ribben.
Deze manier van tapen valt onder segmentaal tapen. Dit wil zeggen dat via het huidgebied invloed wordt uitgeoefend op een orgaan, wat in verbinding ligt met dit huidgebied. Het diafragma, de maag en het huidgebied krijgen aansturing vanuit dezelfde ruggenmergzenuw. De ‘prikkel’ die de tape geeft op de huid, zorg voor afname van spanning in het gebied van de maag waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Heb jij last van misselijkheid en wil je dit proberen? Neem dan contact met ons op. 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?