Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Jumpers knie, apexitis en een runnersknee zijn aandoeningen die verwijzen naar peesblessures van de knie. De pees is het uiteinde van de spier die het bot met de spier verbind. De pees aan de voorzijde van de knie loopt over de knieschijf heen en verbind het onderbeen met de Quadriceps.
Door bijvoorbeeld intensief sporten krijgt een kniepees veel kracht te verwerken. Na iedere training is er gebruikersschade in de pees. Mits je voldoende kunt herstellen is deze gebruikersschade helemaal verdwenen.

Symptomen

Pijn is één van de symptomen. Schade aan de pees kenmerkt zich eerst door stijfheid. Dus bij kleine peesschade voel je stijfheid en niet direct pijn. Pijn bij en na het sporten treden later op. Hierbij kan springen, hurken en knielen pijnlijk zijn. Ook kan er pijn gevoeld worden bij het zitten op de knie. Bij jonge sporters worden peesblessures vaak verward met knieklachten door de groei. Dit onderscheid is erg belangrijk en kan met de echo goed gemaakt worden.

Echo

Middels een echo kan bepaald worden in welke mate schade aanwezig is in de pees. Kan ik hiermee blijven sporten en moet ik bijvoorbeeld oefeningen doen om de pees te versterken? Je krijgt direct antwoord op al je vragen. Na de echo krijg je ook een verslag met de bevindingen, dat je kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of behandelend specialist.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?