Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Peesklachten rondom de heup kunnen voorkomen bij bijvoorbeeld voetballers en hardlopers. De heup is een gewricht waar veel spieren en pezen omheen lopen om te stabiliseren. Liesblessures komen veel voor bij voetballers en pijnklachten aan de buitenkant van de heup ontstaan vaker bij hardlopen.
Peesblessures kunnen op verschillende manieren ontstaan. Vaak zie je dat er bijvoorbeeld een onverwachte beweging wordt gemaakt en dat het er dan ‘inschiet’. Ook kan overbelasting een oorzaak zijn, waarbij er tussen de verschillende trainingen onvoldoende rust is genomen om het lijf te laten herstellen.

Pijnklachten en stijfheid

Over het algemeen wordt stijfheid ervaren de dag na de training. Deze “loop je er vaak wel weer uit”. Alleen duurt het steeds langer voor dit lukt. Op een gegeven moment ga je ook steeds meer pijn ervaren tijdens het sporten. Je krijgt af en toe een pijnscheut en hebt ook overdag pijn in de lies of aan de buitenkant van de heup.

Echo van de pezen

Om goed van elkaar te kunnen onderscheiden of het nu om de pees of iets anders gaat, is het raadzaam om een echo te maken. Met een echo kunnen de pezen in de lies en aan de buitenkant van de heup mooi in beeld worden gebracht. Onze echografisten hebben ruime ervaring bij het in kaart brengen van deze klachten.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?