Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Een peesscheur bij de schouder komt vaker voor dan we denken. Vaak wordt er in eerste instantie gedacht aan een slijmbeursontsteking, maar echografie wijst vaak een scheur van de pees in de schouder uit.
Zo’n scheur kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een val op de arm, maar ook door het uitkloppen van een dekbed, een hond die een ruk geeft aan de riem of door het veelvuldig uitvoeren van bovenhandse werkzaamheden zoals bij een stucadoor. Naarmate je ouder wordt, neemt over het algemeen de kwaliteit van de pees iets af. Dit maakt de pees kwetsbaarder voor blessures.

Symptomen

Een peesscheur kan variëren in klachten, afhankelijk van waar de scheur precies zit en hoe groot deze is. Over het algemeen wordt er pijn in de bovenarm ervaren. Soms is er onvermogen om de arm op te tillen of mis je de kracht in bepaalde posities. Bijna altijd zijn bovenhandse activiteiten vervelend. Ook een jas aandoen of schakelen in de auto kan de klachten provoceren.

Echo

Middels een echo kan bepaald worden in welke mate schade aanwezig is in de pees. Kan je hiermee blijven sporten en moet je bijvoorbeeld oefeningen doen om de pees te versterken? Je krijgt direct antwoord op al je vragen. Na de echo krijg je ook een verslag met de bevindingen, die je kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of behandelend specialist.