Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Wij hechten veel waarde aan uw mening. Bent u tevreden of juist niet? We horen het graag.

Ervaring revalidatie knie

Wat een top organisatie!
Na een trauma heb ik een brace gekregen en daarna had ik een stijve knie. De klachten waren vaag en pasten niet bij het trauma dat ik gehad had. Volgens het ziekenhuis zou er weinig aan de hand zijn en zou ik met behulp van fysiotherapie snel weer mijn dagelijkse dingen kunnen doen. Dit was niet het geval. Gelukkig heeft Rik mij hierin gesteund en me wel serieus genomen.
Na een second opinion in een ander ziekenhuis heb ik een operatie gehad. En gestart met de revalidatie. De therapiesessies zelf waren geen pretje in verband met de pijn, maar Rik wist het zo aan te pakken dat de sessies toch gezellig waren, waarin hij altijd rekening hield met de pijn.

Ik ben nu een jaar verder en kan bijna alle dagelijkse dingen weer doen!

Zonder Rik was dit nooit gelukt! Ik beveel Kr8 dan ook zeer aan! Ze kijken verder met je mee, steunen je en nemen je serieus. Daarnaast schakelen ze ook de expertise in van andere collega’s, om zo een goed totaalbeeld te kunnen schetsen van de situatie.

Yvonne

Zorg bij Kr8, rondom zwangerschap!

Erg tevreden over de zorg die ik tijdens de zwangerschap heb ervaren bij Kr8! De uitwisseling tussen collega’s was erg prettig en ieder zijn specialisatie en betrokkenheid!

Tijdens zwangerschap, tape om misselijkheidsklachten te verminderen tijdens de eerste 14 weken.
Osteopathie, ter ondersteuning van misselijkheid, maag, darm en bekkenklachten.
ZwangerFit gestart vanaf week 14, tot week 40 deelgenomen.
Rond de 22 weken kreeg ik last van bekkenklachten en heb ik preventief een afspraak gemaakt met bekkenbodemfysiotherapeut Yvonne Smulders. Daar kreeg ik praktische tips in het dagelijks leven, houdingsadviezen!

Na de geboorte heb ik na 9 weken heb ik een afspraak gemaakt bij de osteopathie t.b.v. herstel na bevalling. En voor ons kindje rond de 4 maanden.
ZwangerFit opgepakt i.c.m. E-gym om langzaamaan weer beweging/sporten op te pakken.
Rond de 3 maanden kreeg ik pijnklachten aan de pols. Bleek het Syndroom van De Quervain te zijn, een gevolg van een peesontsteking van duim en pols. Overbelasting tijdens borstvoeding en dragen van de pasgeboren baby. Jessie Pelzer heeft mij hierbij geholpen. Wederom houding, bewustzijn, ‘rust’ doormiddel van een brace te dragen.

Bertie

Ervaring oncologische revalidatie

Lotte, dankjewel

Het is ruim twee jaar geleden dat de diagnose darmkanker mijn wereld op de kop zette. Vol optimisme ben ik een traject van opereren en chemokuren ingegaan. Want mijn vooruitzichten waren en zijn goed. Er volgde een periode van revalideren met vallen en opstaan. Samen met Lotte emoties een plek weten te geven, en samen hard gewerkt in de oefenzaal. De hometrainer in de oefenzaal werd mijn beste vriend, de intervaltraining mijn uitdaging. Samen met Lotte gelachen over het feit dat ik zo goed op getallen kon fietsen. Of het nu fietsen op hartslag was of op het aantal omwentelingen per minuut, ik wist te goed hoe de getallen op de schermpjes in de gaten te houden. Tja, wat dan te doen? Op gevoel gaan fietsen om zo weer te leren luisteren naar mijn eigen lichaam.

En dan ben je klaar met die revalidatie, maar in mijn geval ging die naadloos over in opnieuw revalideren. Want al die tijd wist ik dat ik nog geopereerd moest worden aan mijn rechterheup. Ook deze revalidatie, deze uitdaging ben ik samen met Lotte aangegaan. Nu was het stellen van doelen veel praktischer. Mopperde ik over het moeite hebben met trap lopen na de operatie, dan gaan we toch gewoon oefenen op de trap in de hal van de praktijk. Weet ik even niet wat ik tijdens een afspraak wil doen in de oefenzaal en is het buiten heerlijk weer? Geen discussie, hup naar buiten om te wandelen. En dan samen oefenen om goed en stevig door te lopen. Hoe simpel, maar ook hoe praktisch en effectief kan het zijn? En wederom zat ik graag op de hometrainer. Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik na de operatie op de hometrainer moest fietsen. Mijn eerste reactie: dan kan ik nu toch nog niet? En hoe moet ik nou die stomme pedalen rond krijgen? Maar het lukte, ook al was het achterwaarts trappen. En het lukte al die keren die nog volgden. Steeds ging het beter, langer en sneller.

Nog steeds ga ik samen met Lotte de uitdaging aan, stellen we samen onze doelen. Vooral word ik uitgedaagd mijn grenzen op te zoeken om zo weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam.

Huisbezoeken, een luisterend oor, streng zijn, samen lachen, samen doelen stellen en uitdagende oefeningen oppakken, al dit en nog veel meer. Lotte krijgt van mij een meer dan verdiende pluim! Voor alles wat aan bod kwam tijdens mijn revalidatie, maar bovenal voor haar enthousiasme en haar geduld.

Mariëlla

Review voor bekkenbodemtherapie

Omdat ik al enkele jaren last heb van een blaasverzakking met de daarbij behorende klachten werd ik door de huisarts doorverwezen naar een gynaecoloog.

Daar werd overeen gekomen dat ik een voorwandplastiek mag ondergaan waarvoor ik inmiddels op de wachtlijst sta.

De gynaecoloog stond erop dat ik ook naar een goede bekkenbodemtherapeut zou gaan die ik gelukkig zelf mocht kiezen.

Omdat ik twee keer in de week sport bij Kr8 en al eerder met vooral ernstige rugklachten door de kundige therapeuten, naar volle tevredenheid ben behandeld, was mijn keuze zo gemaakt.

Ik kwam terecht bij Yvonne die dit jaar nog haar drie jarige master heeft behaald op het bekkenbodemgebied. Wat een fijne en kundige therapeute!

Yvonne neemt echt de tijd voor je, stelt de juiste vragen, legt alles heel goed uit, geeft informatie mee, is heel discreet en wat voor mij erg belangrijk was, is dat ze jou meteen op je gemak stelt.

Ze overlegd goed met jou over wat er gebeuren gaat. Door de oefeningen thuis steeds te herhalen en veel nuttige tips op te volgen, kan ik veel beter met de klachten omgaan en is mijn dagelijkse leven er weer op vooruit gegaan.

Zoals je zult begrijpen raad ik Yvonne aan wanneer je met bekkenbodemklachten zit. Je dagelijkse leven wordt er echt beter van.

 

Met vriendelijke groet, Jacqueline.

Review ergotherapie bij Long – covid

Een jaar geleden kreeg ik long-covid, hierdoor kwam ik bij Kr8 terecht. Ook bij de ergotherapeut, van haar kreeg ik begeleiding naar herstel. Het was niet gemakkelijk te luisteren naar mijn lichaam en de vermoeidheid. Ze liet me een schrift bijhouden waar ik houvast aan had. Elke dag de nodige rust s’middags en tussendoor. Zo heeft ze me 10 maanden begeleid naar herstel toe. Nog steeds heb ik de nodige rust nodig maar heeft me geleerd: luister goed naar je lichaam! Ik ben haar hier dankbaar voor.

Gonny Alards

Review ergotherapie bij Long-covid

Ergotherapeut Roseliek heeft me laten zien hoe ik beters om kon gaan met mijn energie. Middels een weekrooster kon ze laten inzien wat mijn valkuilen zijn en dat ik op tijd rust momenten moet pakken.

Ze neemt de tijd voor je en ook de uitleg was perfect. Heb er veel aan gehad en ben erg blij dat het inmiddels met mij weer een heel stuk beter gaat.

Marian Cuppen

Review bij dementie

Ik was mantelzorger van een dementerende moeder met wie ik samenwoonde.
Corine heeft me geholpen met mijn fysieke en mentale problemen en
beperkingen. Voor mijn moeder hebben we de hulp van Roseliek
(ergotherapie), Lida en Stan thuis gehad.
Mede dankzij deze ondersteuning van Kr8 is mijn moeder thuis kunnen blijven wonen tot ze overleden is.
Dank jullie wel .
Margreet

Review betreffende de therapie bij Lotte van Gerven

Na diverse operaties (2x poortwachtersklier procedure, borstamputatie en reconstructie met eigen weefsel) bleek het nog niet zo eenvoudig om weer een goede balans te vinden. Niet in het sporten, maar ook niet in het omgaan met de verminderde hoeveelheid energie o.a. veroorzaakt door chemotherapie.
Na doorverwijzing van mijn oncoloog kwam ik bij Kr8 terecht. Niet geheel toevallig gezien mijn eerdere goede ervaringen bij deze praktijk.
Buiten de oedeemtherapie en behandeling van het littekenweefsel heb ik met de hulp van Oncologie fysiotherapeut Lotte van Gerven geleerd om beter mijn fysieke grenzen te leren herkennen maar ook om deze grenzen te leren accepteren en daar op te anticiperen.
Daarnaast heb ik het als heel prettig ervaren dat Lotte overlegde met haar collega’s over aanvulling op mijn behandeling. De mindfullness en pilates oefeningen hebben zeker ook bijgedragen aan mijn herstel!
Inmiddels ben ik zover hersteld dat ik naast 2x p.w. fysio fitness weer in staat ben om te hardlopen, te bootcampen en te paardrijden.
Zonder de begeleiding van Lotte zou ik nu nog niet zover geweest zijn!
Groetjes Angelique

Ervaring medical taping

Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik me tijdens het eerste trimester laten tapen voor zwangerschapsmisselijkheid. Ik kreeg de tip tijdens een fysiobehandeling en heb hier meteen gebruik van gemaakt. Heel fijn hoe ze met mij zijn omgegaan tijdens deze periode. Ik kon direct terecht en natuurlijk in stille geheim, gezien het voor onze omgeving nog een verrassing was. Voor mij haalde de medical taping het scherpe randje van de misselijkheid af waardoor het wat dragelijker werd.

Ik raad dan ook iedereen aan om het te proberen, wellicht kan het net voor wat meer comfort zorgen gedurende de dag en de momenten dat je er veel last van hebt.

Janneke Joosten – Nellisen

Ervaring bij hooikoorts tapen

Ik had jaren geleden veel last van hooikoorts, ik gebruikte oogdruppels neusspray en nog geregeld een hooikoorts tabletje.
Enkele jaren geleden was ik bij de fysiotherapie, het was in het voorjaar. Met rode ogen en een behoorlijke loopneus. Mijn therapeute Yvonne vroeg mij of ik wel eens gehoord had om me te laten tapen voor hooikoorts. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord maar stond er wel gelijk voor open.
Ik heb me toen 2 keer laten tapen.
Deze tape blijft goed zitten en mag gewoon nat worden. Dus douchen sporten enz. is verder geen probleem. Ik heb dat seizoen geen gebruik meer gemaakt van medicatie. Een jaar later heb ik me weer 2x laten tapen. Ook dat jaar had ik geen last meer gehad van hooikoorts. Nu heb ik me niet meer laten tapen, en gelukkig ook geen hooikoorts meer. Ik zeg wel mocht ik weer last krijgen van hooikoorts dan laat ik me zeker weer opnieuw tapen.
Groetjes Berni

Ervaring van Math

Ik kom voor lichamelijke klachten bij Corine. Ze heeft een luisterend oor, de behandeling is respectvol zonder poespas en met een lach. Deze benadering past bij mij. Het is een mooie team dat gaat voor optimale zorg.

Math

Mindfulness

Dankjewel voor al je tips en goede begeleiding tijdens de 8 weken mindfulness cursus.

Ik vond het een bijzondere ervaring dat ook ik als “gespannen” persoon rust kan ervaren!

Gaat het een keer iets minder of is het chaos in mijn hoofd dan zal ik voortaan teruggrijpen naar de oefeningen en vooral naar de inspirerende zin
“de adem ademt zichzelf”

Dankjewel,

Groetjes Donya

Ervaring van Marjolein bij behandeling van mastitis

“Ik ben zeer goed geholpen door de medewerkers van Kr8. Ik kreeg een borstontsteking in het weekend en wilde niet aan de antibiotica. Ze zijn speciaal voor mij op een zondag terug gekomen om de behandeling af te ronden. Onwijs aardig. Ik ben van mijn ontsteking af, de ultrasound behandeling werkt geweldig.

Ik wil iedereen bij Kr8 enorm bedanken voor de hulp en vriendelijkheid!

Echt een aanrader!

 

Marjolein

Knieklachten ViaSana

In januari door ViaSana kliniek doorverwezen naar John Kranendonk i.v.m. met knieklachten door scheurtje in de meniscus van de rechterknie.
Bij de intake ruim de tijd genomen voor de anamnese en huidige klachten, daarna beleidsplan voorgesteld en in februari gestart met tweewekelijks training programma onder begeleiding van John. Samenwerking was naast zeer professioneel ook erg plezierig. Ook toen de klachten weer terugkeerden nam John weer contact op met ViaSana om mijn knie nogmaals te beoordelen. Daar werd voorgesteld om cortison injectie in de knie te geven. In het verdere traject verdwenen de klachten en in overleg is het trainingsprogramma eind april met succesvol afgesloten.
Frans R.

Ervaringen Thijs en schouderklachten

Ineens kreeg ik flinke pijnklachten in mijn schouder, ik kon mijn arm amper omhoog bewegen. Fietsen en autorijden, vooral schakelen was heel lastig. Wat was de oorzaak?? De huisarts verwees me direct door naar de fysiotherapie. John Kranendonk heeft dit meteen effectief aangepakt. Hij wist de exacte pijnplekken te vinden, door hier op te drukken en uit de echo bleek dat er veel kalkafzetting was vrijgekomen vanuit de pees / slijmbeurs, waarschijnlijk door overbelasting. Deze kalk moet vanzelf binnen enkele weken redelijk oplossen aldus John. De eerste echo gaf een behoorlijke kalk afzetting aan. Bij de 2e en 3e echo zag je duidelijk verschil en dat het nog maar om enkele plaatsen ging. Ik was heel blij dat de pijn snel verminderde, waardoor ik nog weinig last ondervind na een paar weken. Kortom, het is heel belangrijk dat je al meteen de juiste diagnose krijgt. Ik ben er van overtuigd dat je zonder deze echo wellicht een heel andere en langdurige behandeling had gekregen, waar dan ook, die wellicht overbodig zou kunnen zijn. Ook als je bij de orthopeed in het ziekenhuis terecht komt, dan duurt het allemaal veel langer. Dus mijn bevindingen zijn dat de reguliere zorg veel goedkoper en effectiever kan, zonder huisarts/ ziekenhuis. Dit d.m.v. de echo en juiste behandeling direct bij de fysiotherapeut. Erkenning is wel op zijn plaats hiervoor. Die verwijst je anders toch wel door naar een orthopeed als dit blijkt uit de echo. Ik ben blij dat ik meteen bij Kr8 terecht kon en kan dit daarom iedereen aanbevelen.
Thijs Kuijpers

Knieklachten

Als collega binnen Kr8 heb je af en toe ook wel eens een klacht waarvoor je in behandeling bent. Bij mij begon het plotseling met knieklachten, ik kon deze niet geheel buigen om in kniehouding te zitten en om uit de houding te komen hoorde ik een “knak”. Ook hardlopen voelde niet meer goed.
Na 1 behandeling bij Rik Mandemakers waren mijn klachten al voor 95% verdwenen, de kuit werd goed losgemaakt en hierdoor voelde ik meteen verschil. Het hardlopen kon ik diezelfde week weer rustig oppakken.

Herstel na corona ergotherapie

In maart 2020 heb ik Corona gehad  en knapte maar niet op. Ik bleef last houden van vermoeidheid en kon prikkelverwerking moeilijk verwerken.
Roseliek heeft samen met mij de balans weer terug gebracht in mijn leven. Het “0-punt” zoals we dat noemde! Nu, in de opbouwende fase helpt ze me om de balans te behouden en daar steeds een schepje bovenop te doen, zonder uit balans te raken.
Ik kan iedereen aanbevelen om gebruik te maken van de mogelijkheden die ergotherapie te bieden heeft en ben heel blij met Roseliek. Ze heeft me zoveel inzichten gegeven tijdens mijn ziekteproces maar ook nu ik herstellende ben. Zonder Roseliek zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Christel L.

Nekklachten en Dry needling

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.
Diana v. R.

Sanne van Wegberg

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

Judith (19)

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Gea Bos

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Bert van Seuren (57)

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Annie Litjens (65)

Heel goed geholpen. Als je iets niet wilt doen, hoeft dat ook niet. Heel vriendelijk en correct.

Sandra Kallen (46)

Kundig, betrokken en altijd op tijd

Revalidatie

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).
Nico d. B.

Totale knieprothese

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.

Ine M.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?