Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Een slijmbeursontsteking is mogelijk wel het eerste waar men aan denkt bij schouderklachten. Dit kan zeker voorkomen, echter er is vaak een andere oorzaak van de pijn aan de schouder. Zoals bijvoorbeeld een verkalking die aan het oplossen is of een peesscheur.
Een slijmbeurs is eigenlijk een vlies wat twee lagen van elkaar scheid. Bijvoorbeeld een pees en een spier die langs elkaar glijden of een pees en de huid. Bij problemen rondom de slijmbeurs kan er zich vocht in de slijmbeurs bevinden.

Symptomen

De klachten kunnen verschillend zijn, aangezien de oorzaak ook verschillend is. Een verminderd vermogen om de arm te heffen en acute pijnklachten in de bovenarm kunnen wijzen op een verkalking die aan het oplossen is. Een peesscheur geeft meestal een pijnlijk gevoel in de bovenarm en verminderde kracht in bepaalde posities van de arm.

Echo

Het is dus belangrijk om de precieze oorzaak te achterhalen om het juiste advies te krijgen. Bij de juiste oorzaak kan bepaalt worden wat het juiste is om te doen bij jouw schouder. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil je ook meer duidelijkheid bij jouw schouderklachten, neem dan contact op.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?