Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Echografie, is dat iets voor mijn klacht?

Je wilt graag direct meer weten over je klacht, hebt al langer last van je schouder, je enkel of een ander gewricht en je weet niet precies wat er aan de hand is en wilt hier meer duidelijkheid over? Dan is een echo mogelijk iets voor jou. Pezen, bot (oppervlakkig), kapsel, banden, spieren, slijmbeurs en meniscus zijn in beeld te brengen middels een echo. Niet ieder gewricht is geschikt voor het maken van een echo. De schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel zijn hiervoor het meest geschikt.

Middels beeldvorming kunnen we een beter beeld krijgen van gewrichtsbanden, spieren en gewrichten. Waardoor we tot een snellere en specifiekere conclusie kunnen komen. Mochten we twijfelen over de uitkomst omtrent de echo en wat dit voor gevolgen heeft voor jouw behandeltraject, dan overleggen we direct met specialisten binnen onze netwerken.

Wat zien we met een echo?

  • Pezen
  • Bot (oppervlakkig)
  • Kapsel en banden
  • Spieren
  • Slijmbeurs
  • Meniscus

Welke gewrichten zijn geschikt voor een echo?

Enkele voorbeelden…

Schouder

Sinds een aantal maanden heb je last van schouderklachten en je weet niet wat er aan de hand is. Is het een slijmbeursontsteking of is het een probleem van de spier of de pees? Mag ik nu juist wel of niet door de pijn heen bewegen? Je zou graag willen weten wat de pijn in de schouder veroorzaakt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dan is de echo een uitstekend middel om je meer duidelijkheid te geven over de klachten. Met de echo kunnen de pezen, spieren en gewrichten van de schouder goed beoordeeld worden waardoor de klacht voor jou beter begrijpelijk word.

Achillespees

Je doet graag aan hardlopen, maar je hebt de laatste tijd in toenemende mate last van de achillespees. Het begon met stijfheid en je liep dat er eerst wel uit. Maar de laatste tijd heb je ook steeds vaker pijn tijdens het hardlopen. Je hebt rust genomen, maar de klachten blijven terugkomen. Wat is er nu precies aan de hand? Met een echo kan beoordeeld worden of er sprake is van schade van de achillespees. En er kan een inschatting gemaakt worden van de ernst van de blessure. Het hardlopen komt hierdoor weer wat dichterbij.

Enkel

Met de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend ben je door je enkel heen gegaan. De enkel is gezwollen en je weet niet wanneer je weer kunt voetballen. Je bent onzeker of je  de enkel nu juist wel of niet moet belasten. Met een echo kan beoordeeld worden welke enkelbanden beschadigd zijn en hoe lang het herstel gaat duren. Je krijgt daarbij ook direct advies over hoe je het beste om kunt gaan met de blessure.

Onze echografie specialisten