Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Ben je op zoek naar een ergotherapeut in de regio Noord Limburg? Wij zijn gevestigd in gemeente Horst aan de Maas.

De ergotherapeuten Roseliek Custers,  Ivanka Bovend’Eerdt en Robin Appeldoorn staan voor je klaar.

Zij richten zich binnen de praktijk op het behandelen van volwassenen en ouderen. Wanneer je problemen en of beperkingen ondervindt in het dagelijkse handelen kunnen je bij hun terecht met je hulpvraag. Zij zullen samen met je in gesprek gaan en in kaart brengen waarbij ze je zouden kunnen helpen.

Waarom ergotherapie?

  • Je beperkt bent in je zelfstandigheid
  • Je merkt dat je alledaagse dingen lastiger gaan zoals wonen, werken, hobby’s en/ of mobiliteit
  • Je minder goed kunt lopen of fietsen
  • Je pijnklachten ervaart bij het zitten, liggen en of staan
  • Je aan het einde van de ochtend al heel erg moe bent.
  • Je het huishouden niet kunt uitvoeren zoals u gewend bent.
  • Je de steunkousen niet zelfstandig aan en uit kan trekken.

Kortom; dingen die elke dag of week weer terugkomen, waardoor je beperkt bent in je zelfstandigheid en dagelijkse handelen. Dan bent je bij de ergotherapeut aan het juiste adres. Samen bekijken we naar je ‘handelingsprobleem’ en wat daarvan de oorzaak is. Tevens wordt er indien nodig overleg gepleegd met andere behandelaars zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut.

Samen stellen we een doel waar we naartoe werken. Dit maakt het eindpunt duidelijk. Indien nodig, worden de doelen opgedeeld in kleine stapjes. Het stellen van doelen is tevens goed voor je eigen motivatie. Dit geeft namelijk verantwoordelijkheidsgevoel om jouw eigen doelen te behalen.

Wie zijn de ergotherapeuten?

Roseliek, Ivanka en Robin hebben zich door de jaren op verschillende gebieden door middel van na en bij scholing verder gespecialiseerd, waardoor zij je nog beter kunnen ondersteunen. Een aantal ziektebeelden waar zij zich in gespecialiseerd hebben zijn: Dementie, MS, Parkinson, NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel, zoals CVA en Oncologie. Om de kennis en kwaliteit hoog te houden zijn zij ook aangesloten bij verschillende netwerken. Netwerken waar ze bij aangesloten zijn: EDOMAH (kenniskring voor Ergotherapie bij Dementie), ParkinsonNet, MSzorg en ISOZzon (een samenwerking van zorgverleners binnen Horst aan de Maas op gebied van Oncologie).

Voor ergotherapeuten is samenwerken heel belangrijk juist omdat zij zich richten op het dagelijkse handelen van iemand. Tijdens het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten heb je te maken met rollen en gewoonten en ook anderen die hierin betrokken zijn. Als ergotherapeut zijn zij gewend om ook samen met andere disciplines zoals fysiotherapie, logopedie samen te werken, maar ook met zorgverleners zoals bijvoorbeeld de thuiszorg en de gemeente binnen de regio Noord Limburg

Hoe werken wij

Onze ergotherapeuten werken vanuit de vraag en motivatie van de patiënt of mantelzorger. Door goed te luisteren en door te vragen wordt in het eerste gesprek duidelijk wat iemand zijn hulpvraag is. In het behandeltraject staan respect, eerlijkheid en samenwerking hoog in het vaandel. Therapeut en cliënt staan op gelijke hoogte en werken samen om de behandeldoelen te bereiken.

Bij de eerste afspraak zal de ergotherapeut met je in gesprek gaan en een intake met je afnemen. Na dit gesprek zijn voor de ergotherapeuten de hulpvragen duidelijk en maken jullie samen een plan van aanpak, er wordt bekeken met welke doelen/ problemen jullie als eerste aan de slag gaan. Hierna volgt een aantal afspraken naar gelang het nodig is.

DTE: Directe Toegankelijkheid Ergotherapie

Een behandeling van een ergotherapeut kan via een verwijzing van de (huis)arts worden gestart, maar dat moet niet. Je mag ook direct contact opnemen voor een afspraak. Er vindt dan een korte screening plaats waarna de behandeling kan starten.

Voor vragen of ergotherapie mogelijk iets voor jezelf of jouw ouder kan betekenen, neem contact op via  info@kr8-horst.nl

Onze ergotherapeuten die graag voor je klaar staan

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?