Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

‘Ik wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren’

Vanwege allerlei redenen kun je beperkt zijn in jouw zelfstandigheid. In bijvoorbeeld wonen, werken, hobby’s en mobiliteit kun je merken dat alledaagse dingen lastiger gaan. Kun je bijvoorbeeld minder goed lopen of fietsen, ervaar je pijnklachten met liggen, zitten of staan? Of kun je jouw huishouden niet meer doen zoals je gewend bent? Kortom; dingen die elke dag of week weer terugkomen, waardoor je beperkt bent in jouw zelfstandigheid. Dan bent je bij de ergotherapeut aan het juiste adres. Samen bekijken we jouw ‘handelingsprobleem’ en wat daarvan de oorzaak is. Tevens wordt er indien nodig overleg gepleegd met andere behandelaars zoals de fysiotherapeut.

“Dat is helemaal gemakkelijk als je ook fysiotherapie hebt bij deze praktijk”.

Doelstelling:

Samen stellen we een doel waar we naartoe werken. Dit maakt het eindpunt duidelijk. Indien nodig, worden de doelen opgedeeld in kleine stapjes. Het stellen van doelen is tevens goed voor je eigen motivatie. Dit geeft namelijk verantwoordelijkheidsgevoel om jouw eigen doelen te behalen.
Globaal gezien zijn de doelstellingen in te delen in drie hoofdgroepen; zelfverzorging, productiviteit en ontspanning. Onder zelfverzorging valt bijvoorbeeld douchen en aankleden of boterhammen smeren. Tot productiviteit behoort werk of huishoudelijke activiteiten. De ergotherapeut kan bijvoorbeeld advies geven op de werkplek. Ontspanning zijn hobby’s, dingen die je doet om te ontspannen. Het is erg belangrijk om leuke dingen te doen en te genieten. Als het voor jezelf moeilijk is om gedurende de dag een goede balans te vinden tussen activiteiten die je belasten en dingen die je kunt doen om te ontspannen, kan de ergotherapeut jou gericht adviseren.

Uw ergotherapeuten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?