Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Pilates is een laagdrempelig manier om kracht in je romp- of kernspieren op te bouwen. De kern van pilates is stretch (rekken) met kracht en controle en juist die controle is het belangrijkste omdat je hierdoor je geest gebruikt. Het is een mind-body interventie die zich richt op kracht, kernstabiliteit, flexibiliteit, spiercontrole en ademhaling.

Deze kracht, mobiliteit en balans zijn noodzakelijk bij veel dagelijkse activiteiten (staan, lopen, zitten, winkelen, aan-uitkleden, etc.), bij werken en natuurlijk sporten.

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Bij de Fysiopilates gebruiken wij deze deskundigheid om pijnklachten aan het bewegingsapparaat te verminderen of te voorkomen. Door de pilatesoefeningen zodanig aan te passen aan de persoon, kan de fysiotherapeut individueel te werk gaan en een training bieden voor revalidatie tot een training die krachtig genoeg is voor (ervaren) sporters. Hij kan ervoor zorgen dat het juiste niveau van elke oefening wordt gegeven en wordt bemoeilijkt wanneer het lichaam op de oefening reageert.

Hoe werkt Fysiopilates?

De pilates methode past heel goed bij de rol van de fysiotherapeut; De patiënt leren waarom er voortdurend pijn is, waarom die pijn kan leiden tot angst voor bewegen wat weer kan leiden tot verkeerde of inefficiënte bewegingspatronen en houdingen thuis, op het werk of tijdens sporten. Zo kan er dan met de patiënt gewerkt worden aan een actief herstel. Uiteindelijk kan dit leiden tot het moment dat men weer activiteiten kan ondernemen om de algemene gezondheid en welzijn te behouden of zelfs te verbeteren.

Voor wie?

Fysiopilates richt zich met name op twee doelgroepen:

  • Behandeling bij klachten
  • Preventieve doeleinden

Fysiopilates kan goed van toepassing zijn voor fysieke training en revalidatieprogramma’s. Er wordt steeds meer wetenschappelijk bewijs geleverd dat pilates bij volwassenen van alle leeftijden aanzienlijk kan bijdragen aan pijnvermindering, verbetering van flexibiliteit, spierkracht, houding, looppatroon, balans, bewegingsbereik en uiteindelijk kwaliteit van leven. Fysiopilates bij Lage rugpijn en valpreventie (stabiliteit) zijn daar een voorbeeld van.

Echter kan Fysiopilates uitermate geschikt zijn, om klachten te voorkomen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is rugklachten. Doordat de pilates zich richt op de flexibiliteit, spierkracht, houding en balans kunnen klachten voorkomen worden.

Hoe ziet de Fysiopilates er uit?

Om slechte bewegingspatronen te transformeren naar efficiënte bewegingspatronen is beheersing van vijf Contrology Acties (CA’s), oftewel kernpunten nodig. Dit leidt tot het aanleren van bewegen met gezonde bewegingsvormen. Voorbeelden van deze kernpunten zijn ademhaling, lichaamspositionering, stabilisatie van de ribben en schouderbladen, bekkenmobiliteit en het gebruik van de buikspieren.

De eerste 5 á 6 lessen zijn nodig om de basisoefeningen van Fysiopilates eigen te maken. De kernpunten komen dan uitgebreid aan bod.

Onze groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Hierdoor kunnen wij veel persoonlijke aandacht bieden om de uitvoering van de oefeningen optimaal te begeleiden. Zorg voor een grote handdoek en breng eventueel wat kleine kussentjes mee.

Wat zijn de mogelijkheden?

Starten

Een goede start is essentieel om te beginnen aan jouw Fysiopilates. Hiervoor hebben wij de voorkeur om te starten met een intakegesprek. Hierbij kijken we naar jouw doelen, eventuele klachten en maken we alvast een start met de basistraining van fysiopilates. Hierdoor kun jij beter instromen bij de groepstrainingen en haal jij het meeste uit jouw training

Heb je geen klachten en lijkt het je gewoon leuk? Je kunt altijd deelnemen bij een gratis proefles. Laat wel even weten wanneer je komt, zodat we de groepsgrootte kunnen beperken.

Groepslessen

Om je de vrijheid te bieden een les te volgen wanneer het jou uit komt, bieden we twee strippenkaarten aan. Deze strippenkaarten zijn niet op naam en geldig voor 12 maanden.

  • 12 lessen voor 168 euro
  • 24 lessen voor 312 euro

Tijden groepslessen

Maandag

09.30-10.20 ( Joyce Joosten)

18.30-19.20 (Charlotte van Wegberg)

19.30-20.20 (Jimmy Hermans)

Dinsdag

09.30-10:20 (Judith Heijnen)

18.30-19.20 (Joyce Joosten)

Woensdag

9.00-09.50 (Mayon Roeffen)

13.00-13.50 (Ger Geurts)

19.00 – 19.50 (Charlotte van Wegberg)

20.00-20.50 (Charlotte van Wegberg)

Donderdag

9.00-9.50 (Ger Geurts)

17.30-18.20 Starters (Ger Geurts)

18.30-19.20 (Judith Heijnen)

Zijn er op dit moment geen beschikbare tijden voor jou? Laat je voorkeur weten en wie weet kunnen wij aan je voorkeur voldoen. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze pilates fysiotherapeuten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?