Skip to content
Bel 077 - 398 28 34

Hart- en longproblemen hebben invloed op ons dagelijks leven. Alles kost meer moeite, terwijl het voorheen een stuk makkelijker ging. Weer kunnen doen wat we graag willen is voor ieder individu erg belangrijk.

Hartklachten

Een hartoperatie of hartinfarct kan je leven op z’n kop zetten. Na zo’n gebeurtenis kost het tijd om te herstellen, zowel lichamelijk als mentaal. Na een hartinfarct of operatie wordt meestal gestart met revalidatie in het ziekenhuis. Indien dit niet mogelijk is of er is behoefte om verdere begeleiding na dit traject te vervolgen, is revalidatie bij ons in de praktijk iets voor jou. We hebben direct contact met de hartcoördinatoren van het ziekenhuis om bij vragen snel aan de bel te kunnen trekken.

fysio nodig

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Longklachten (COPD)

Bij COPD is ademen moeilijker omdat je minder zuurstof hebt als gevolg van beschadigde longen. Dagelijkse, normale dingen, zijn dan opeens niet meer zo normaal om uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan traplopen, boodschapen doen en aan- en uitkleden. Een gezellige wandeling is opeens niet meer zo gezellig, omdat praten en lopen geen goede combinatie meer is.

 

Voor zowel de hart- als longproblemen kan revalidatie een enorme toevoeging zijn om je eigen belastbaarheid te verbeteren. Samen met je therapeut wordt een programma opgesteld dat zich met name richt op krachttraining, bij voorkeur die spieren die jij als persoon in dagelijkse leven ook veel gebruikt.

Krachttraining zorgt ervoor dat ons hart- en longsysteem minder zwaar belast worden, waardoor je minder moeite krijgt met dezelfde activiteiten.

Heb je vragen over je persoonlijke mogelijkheden bij hart- of longklachten? Neem dan contact met ons op.

Onze hart- en longrevalidatie specialisten

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?